Dončiću uspelo brez Hukića, Petrov pohvalil zbranost

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po tekmah 7. kroga Lige Nova KBM so svoje misli strnili še trenerji.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Za nami je težka borba in pomembna zmaga. Zahvalil bi se navijačem za korektno in dobro navijanje.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Odigrali smo čvrsto in trdo tekmo, ki je bila izenačena do same končnice. Ključni razlog za poraz je bila preslaba igra v obrambi v zadnjih desetih minutah, ko smo gostiteljem dovolili štiri odprte mete za tri točke.

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Čestitam ekipi Primorske za zmago. Mislim, da tudi naša zmaga ne bi bila nezaslužena. Škoda je bilo napak v drugi četrtini, potem, ko smo tekmo res dobro odprli. V glavnem odmoru smo se dogovorili, da zaigramo bolj pametno v napadu, za obrambo pa kakšnih posebnih kritik tako ali tako ni bilo. Glede na potek tedna, z vsemi odsotnostmi zaradi poškodb in bolezni, sem lahko samo ponosen na fante, da so odigrali tako hrabro tekmo. Na koncu je vse skupaj odločil en met, en skok … Težko je zdaj kaj pametnega povedati, lahko nam je le žal na izgubljeni priložnosti. Življenje teče dalje, prvenstvo prav tako, upam le, da se nam bo ta borba enkrat nekje tudi povrnila.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
Čestitam fantom za zmago na zelo zahtevni tekmi za nas. Na parketu je bilo vidno, da smo se skozi celoten teden osredotočali zgolj na tekmo z Vršcem, ki smo jo odigrali v sredo. Ob tej priložnosti čestitam tudi ekipi Helios Suns za borbeno predstavo. Na koncu smo odigrali bolj pametno in se veselili zaslužene zmage.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
Zaslužena zmaga gostov. V drugem polčasu nismo imeli nobene rešitve zato smo šli na vse ali nič. Zgodilo se je ravno nasprotno, kar smo razmišljali. Gostje so igrali z večjim zaletom, moji fantje pa kot da ne bi šlo za prvenstveno tekmo in za pomembne točke. Na začetku zadnje četrtine smo začeli igrati, ampak pet minut je premalo. Prišli smo na pet točk razlike, nato pa nam je zmanjkalo moči. Igrali bomo do konca in se borili, da se uvrstimo med osem najboljših ekip.

Saša Dončić, trener Ilriije:
Pomembna in zaslužena zmaga mojih fantov. Poznala se nam je odsotnost Jasmina Hukića, ki pa so jo ostali košarkarji z dobro igro nadomestili.

Simon Petrov, trener Krke:
Zadovoljen sem z našo igro. Bolj ali manj smo bili zbrani skozi celo tekmo. Vesel sem, da ob naletu Hopsov v drugem polčasu nismo pokleknili in smo tekmo mirno pripeljali do zmage.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Krka je zmagala zaradi boljšega skoka, agresivnejše igre in enkrat več vrženih prostih metov kot naša ekipa.