Dončić v Istanbulu ponovno kraljeval

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Luka Dončić je že na prvi tekmi nove evroligaške sezone vsem košarkarskim navdušencem pokazal, česa se lahko veselimo v naslednji sezoni.

Pri zmagi svojega Real Madrida nad Anadolu Efesom z 88:47 je dosegel svoj strelski rekord v Evroligi, hkrati pa z nekaj potezami navdušil in osupnil košarkarski svet. Številka košev se je pri njegovem imenu na koncu ustavila pri 27, dosegel pa je še 4 skoke in imel 4 asistence.

 

Odlično predstavo je prikazal tudi Anthony Randolph, dosegel je 12 točk, 8 skokov in 3 asistence. Edo Murić na drugi strani ni bil tako uspešen – na parketu je prebil 12 minut, v tem času zadel eno trojko, dvakrat skočil in imel eno asistenco. Najboljši strelec pri poražencih je bil Errick McCollum, dosegel je 26 točk.

Real je odlično odigral predvsem prvo in zadnjo četrtino, ki ju je skupaj dobil z razliko 17 točk, vmesni četrtini pa sta bili dokaj izenačeni. Proti koncu tretje četrtine se je Efesu sicer uspelo približati na 56:60, toda Dončić s petimi točkami in Randolph s trojko po asistenci Dončića sta poskrbela, da se Efes nikoli zares ni vmešal v boj za zmago.

Aleksej Nikolić in Zoran Dragić pri porazu svojih ekip nista sodelovala. Brose je na domačih tleh prepričljivo izgubil proti Maccabiju, čeprav je še po treh četrtinah vodil, Armani pa je v Moskvo prav tako zapuščal poražen.

Evroliga, 12-10.2017

CSKA – Armani Olimpija Milan 93:84

Anadolu Efes – Real Madrid 74:88

Brose Bamberg – Maccabi Fox Tel Aviv 71:88

Olympiacos Piraeus – Baskonia 75:64

Unicaja Malaga – Fenerbahce 68:67