Dino Murić s soigralci čaka Olimpijo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V petek ob 20.00 se bo s tekmo med Šenčurjem in Olimpijo začelo šesto kolo Lige Nova KBM. V soboto ob 19.00 bo Šentjur gostil Krko, Hopsi se bodo srečali z Ilirijo, Helios bo gostoval v Laškem, Sixt Primorska pa se bo pomerila z Rogaško.

Liga  Nova KBM, 6. krog, 10.11.
Šenčur GGD – Petrol Olimpija (20.00)

Šesto kolo Lige nova KBM bosta z derbijem odprli ekipi Šenčurja Gorenjske gradbene družbe in Petrol Olimpije, ki sta v tej sezoni zbrali po tri zmage in poraz. Šenčur je bil neuspešen le proti Sixt Primorski, Ljubljančani pa so morali priznati premoč Zlatorogu. Obe moštvi sta bili v tem tednu dejavni tudi v drugih tekmovanjih. Varovanci Gašperja Okorna so v Ligi prvakov izgubili proti Venezii, Šenčur pa je v Pokalu Helios Alpe Adria ugnal Klosterneuburg.

Dino Murić je v tej sezoni v Ligi Nova KBM s povprečjem 19 točk najboljši strelec Šenčurja GGD, pri Petrol Olimpiji pa je najučinkovitejši Jordan Morgan s 15,8 točke na obračun.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Na jutrišnji tekmi je moštvo Petrola Olimpije favorit, saj ima širši nabor igralcev. Pri nas so se pojavile določene težave s poškodbami. Poskušali bomo odigrati dobro tekmo.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
Šenčur je ena izmed najlepših pozitivnih presenečenj na začetku Lige Nova KBM. Njihova ekipa je izredno izkušena. Pričakujemo motiviranega nasprotnika, sami pa se moramo dvigniti po predstavah proti Cedeviti in Venezii. Srečanje moramo odigrati veliko bolj ekipno in zbrano kot smo igrali na preteklih tekmah.