„Delamo reprezentanco za prihodnjih 10 let!“

s kategorijo
Novice
.

Danes popoldan se bo v Laškem zbrala ženska članska reprezentanca. Selektor Damir Grgić bo v 11-dnevni akciji računal na 12 deklet, ki bodo odigrala uvodni tekmi v kvalifikacijah za EP 2019. Konec tedna Slovenke že gostujejo v Romuniji (11.11.), 15.11. pa doma gostimo Finsko.

Slovenska reprezentanca:

Rebeka Abramovič (Triglav), Nika Barić (Jekaterinburg), Zala Friškovec (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Cinkarna Celje), Annamaria Prezelj (Gorzow Wielkopolsk), Teja Oblak (KSC Szekszard), Tina Jakovina (PINKK Pecsi), Larisa Ocvirk (Cinkarna Celje), Maruša Seničar (Triglav), Shante Marie Evans (Girona), Eva Lisec (Familia Schio), Tina Trebec (Fribourg).

Ni samoumevno

„Časa ni veliko. V prvi fazi želim imeti dobro pošteno vzdušje, tako v štabu kot med igralkami. Tako je bilo v minulem ciklu,“ je uvodoma povedal selektor Damir Grgič, ki ne beži od odgovornosti – z ekipo želi vnovič na EP. „Nekako bi bilo logično. Ni pa to kar samoumevno. Še naprej bomo taki, kot smo bili v zadnjih kvalifikacijah: skromni in delavni,“ nadaljuje Grgič, čigar ekipa bo vnovič stavila na agresivno in čvrsto obrambo ter hiter in učinkovit napad.

„Težko bo nadomestiti Majo Erkić,“ razmišlja Grgič, ko pomislil, da je ekipo pomladil, trojec Erkić, Živa Zdolšek, Sandra Piršič pa je končal reprezentančno kariero.

Nov direktor

„Minute in priložnost bodo dobile mlade košarkarice. Ne bojim se, da bi katera od teh mladih poletela. Poznam jih dobro, že smo sodelovali,“ navrže Grgič, ki motiviran pričakuje priprave. „Delamo reprezentanco za prihodnjih 10 let!“ je jasno napove.

Reprezentanca ima novega direktorja – na to mesto je bil imenovan Matej Likar, na tem mestu pa bo nadomestil Alenko Škreblin, ki naj bi se s Košarkarsko zvezo Slovenije dogovarjala za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

Kvalifikacije za EP 2019:

11.11.
Romunija – Slovenija

15.11.
Slovenija – Finska

10.2.
Slovenija – Francija

2018:

14.2.
Slovenija – Romunija

17.11. 
Finska – Slovenija

21.11.
Francija – Slovenija