Danes navijamo za naše mladinke!

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovensko reprezentanco deklet do 18 let danes čaka obračun osmine finala proti Italiji. Slovenke so v skupinskem delu zabeležile zmago in dva poraza. Prenos tekme si bo mogoče ogledati na Facebook strani in spletni strani KZS.

EP DU18, osmina finala, 9.8.
Italija – Slovenija (19.45)

Slovenska reprezentanca se bo danes v osmini finala evropskega prvenstva pomerila z Italijo. Slovenke so v skupinskem delu zabeležile poraza proti Češki in Rusiji, boljše pa so bile od Litve in kljub enakemu izkupičku zmag in porazov kot Litovke in Rusinje, prvi del končale na zadnjem mestu skupine C. Italija je v skupini D zasedla prvo mesto (zmagi proti Bosni in Hercegovini ter Franciji, poraz proti Belgiji). Italijanke in Slovenke so se dvakrat pomerile v pripravljalnem obdobju v Udinah. Enkrat so bile uspešnejše varovanke Slavka Duščaka, drugič pa domačinke. Na lanskem prvenstvu je Italija osvojila sedmo mesto, Slovenke so bile desete. Prenos tekme si bo mogoče ogledati na Facebook in spletni strani KZS.

Najučinkovitejša strelka Italije na tem prvenstvu je Elisa Pinzan (11,3 točke na tekmo). Za Slovenijo pa največ točk dosega Zala Friškovec (18,3 točke na srečanje).

Zmagovalka srečanja med Italijo in Slovenijo se bo v četrtfinalu evropskega prvenstva pomerila z uspešnejšo s srečanja med Srbijo in Latvijo.

Izjava pred tekmo:

Slavko Duščak, selektor slovenske reprezentance deklet do 18 let:
Ekipa Italije je dobro selekcionirana, imajo dobri igralki na poziciji organizatorja in zelo gibljivo in močno centrsko linijo. So zelo disciplinirani in iščejo igro po globini, z veliko vtekanja. Po dnevu počitka smo dobro pripravljeni na današnjo tekmo.