Dan D za Olimpijo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V sredo se bo odvilo 7. kolo Lige Nova KBM za prvaka. Ob 18.00 se bodo Hopsi na Tekmi Kola pomerili s Krko. Prenos obračuna bo na TV SLO 2. Ob 20.00 bosta sledili še srečanji med Olimpijo in Rogaško ter Zlatorogom in Helios Suns. Prenos slednje bo na kzs.si.

Liga Nova KBM za prvaka, 7. krog, 19.4.
Hopsi Polzela – Krka (18.00)

Hopsi se v dvoboj z vodilno Krko podajajo z odlično popotnico iz prejšnjega kola, ko so na domačem parketu premagali ekipo Uniona Olimpije (89:85). Polzeljani so po šestih odigranih kolih Lige za prvaka na četrtem mestu s tremi zmagami in tremi porazi. Krka je na prvem mestu prvenstvene lestvice s petimi zmagami in enim porazom, ki so ga Novomeščani doživeli v tretjem kolu Lige za prvaka proti Zlatorogu (81:74). Vse tri medsebojne obračune v tej sezoni so dobili Krkaši. Prenos tekme bo na TV SLO 2.

Matic Rebec je najboljši strelec Krke v tej sezoni z 11,8 točke na tekmo, Dejan Čup je najučinkovitejši pri Hopsih (14,5 točke na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
K nam prihaja še eden od favoritov državnega prvenstva. Upam, da bomo ob takem vzdušju in tako polni dvorani kot je bila na tekmi proti Unionu Olimpiji, čim dražje prodali svojo kožo.

Simon Petrov, trener Krke:
Čaka nas težko gostovanje na Polzeli. Kot smo videli, so bili že v prejšnjih tekmah na svojem igrišču zelo neugoden nasprotnik. V zadnjem času so v odlični formi, saj so premagali tudi Union Olimpijo. Mi gremo po zmago, a bomo za to morali vseh 40 minut biti popolnoma zbrani.

Union Olimpija – Rogaška (20.00)

Union Olimpija je po porazu v prejšnjem kolu padla na peto mesto Lige Nova KBM za prvaka. Ljubljančani so po šestih odigranih kolih zbrali dve zmagi in štiri poraze. Rogaška je na drugem mestu Lige za prvaka, z enakim izkupičkom petih zmag in enega poraza kot vodilna Krka. Slatničani so na zadnji medsebojni tekmi pred slabim mesecem slavili s točko razlike (75:74).

Pri Ljubljančanih v tej sezoni največ točk v povprečju dosega Brandon Jefferson (15). Pri ekipi Rogaške je najboljši Darwin Davis s 15,5 točke na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije:
Če želimo ostati v borbi za polfinale Lige Nova KBM, moramo tekmo preprosto dobiti. Naredili bomo vse v naši moči, da srečanje dobimo. Ostalo ne šteje nič.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Union Olimpija je zaradi poškodb trenutno v nekoliko slabši formi. Kljub temu in dejstvu, da smo na prvenstveni lestvici pred njimi, so Ljubljančani na domačem parketu favoriti. Mi bomo svojo priložnost iskali z dobro obrambo in kolektivno igro.

Zlatorog Laško – Helios Suns (20.00)

Zlatorog gre v dvoboj s Helios Suns z boljšim izkupičkom zmag na medsebojnih tekmah v tej sezoni. Laščani so zmago slavili dvakrat, tudi na zadnji tekmi v Domžalah, Helios pa je bil uspešen enkrat. Zlatorog je na tretjem mestu Lige za prvaka s tremi zmagami in prav toliko porazi. Na drugi strani bodo Domžalčani napadali prvo zmago v Ligi za prvaka, saj po šestih kolih še niso občutili slasti uspeha. Doživeli so že šest porazov, zadnjega v prejšnjem kolu proti Krki (89:65). Prenos tekme bo na kzs.si.

Pri Zlatorogu je v tej sezoni v napadu najbolj učinkovit Igor Tratnik s 16,8 točke na tekmo. Simo Atanacković pa dosega največ točk za ekipo Helios Suns (11,6 točke na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
K nam v dvorano Tri lilije prihajajo državni prvaki Helios Suns. Če želimo ostati na mestih na lestvici, ki še vodijo v polfinale Lige Nova KBM, bomo morali igrati osredotočeno in zavzeto od začetka do konca tekme.

Dejan Čikič, trener Helios Suns:
Zavedamo se, da je Zlatorog zelo kakovosten tekmec, ki celo sezono kaže odlične rezultate. Dali bomo vse od sebe, da najdemo pot iz negativne rezultatske serije. Odigrati moramo tekmo brez padcev v igri z veliko mero borbenosti in zbranosti.