Damir Grgič: “Smo otroški vrtec, ki je deklasiral konkurenco!”

s kategorijo
Novice
.

„V primerjavi z ostalimi smo otroški vrtec. Kot je že rekel naš predsednik Kop,“ je po finalu regionalne lige uvodoma povedal trener Damir Grgič, ki je postal, pa naj bo to komu manj, bolj ali pa sploh ne všeč, sinonim za uspeh v (ženski) košarki. Tako je. „Najprej bi rad iskreno čestital igralkam za zasluženo osvojen naslov prvakinj regionalne lige. Niti v sanjah si nisem mislil, da se lahko zgodi kaj takega,“ je nadaljeval Grgič.

Damir Grgič s svojo ekipo (foto: Liga WABA/Gojko Kusič)

Deklasirali konkurenco

„Ko smo načrtovali sezono, smo si želeli odigrati čim več močnih tekem v regiji ter zavoljo razvoja igralk priti v drugi del. Potem pa smo dobili nagrado tale finalni turnir, kjer smo deklasirali tekmice,“ se je Grgiču odvezal jezik.

„Vesel sem, ker smo v Podgorici odigrali všečno, naša košarka je bila kontrolirana, na obeh tekmah pa smo pobegnili konkurenci že v prvem polčasu. Tega ni pričakoval nihče. Mi pa smo dokazali, da imamo izredno talentirane igralke. Na tem mestu vsa čast njim in mojemu strokovnemu štabu,“ je nadaljeval trener šampion Grgič, ki je bil po tekmi finala zmeden. Ni sem veselil, ampak je igralke šokiral z izjavo – s kom igramo naslednjo tekmo. Košarkarice so ga le debelo gledale.

„V sredo je slovenski derbi – pred nami je zahtevna tekma proti Triglavu. V športu je tako, da se danes slavi, jutri pa se dela dalje. Brez milosti, brez izjeme. Od tega ne odstopam,“ je jasen trenerski mag iz Trbovelj, ki dnevno na relaciji Zasavje – Celje in nazaj premaguje kilometre. Dan za dnem, teden za tednom.

Črnogorcem je žal

„Zdaj nam bo lažje. Imamo regionalni naslov, tudi meni je padel velik kamen od srca,“ je Grgič le priznal, da nas je malce farbal, ko je rekel, da gre z ekipo v Podgorico le odigrat po najboljših močeh. Grgič šaljivec pač. Namen je dosegel ter vnovič opozoril na izredno ekipo pa tudi nase. Na uho nam je prišlo, da je predstavnikom črnogorske zveze žal, ker ga niso vzele za selektorja. Grgič je ostal zvest Sloveniji, s katero ga čaka nastop na Eurobasketu, potem pa odhod v Evropo. Po takih uspehih snubcev ne bo manjkalo.

„Pred nami je še končnica, kjer bi radi osvojili naslov prvaka. Želim si, da bi bili zdravi,“ je še skromno dodal Grgič, potem pa osrednji slovenski košarkarski medij izkoristil, da se zahvali:
„Hvala vsem, ki ste se javili in nam čestitali. Saj je tega toliko, da niti ne morem vseh prebrati,“ je sklenil Grgič, ponosen oče dveh otrok.