Članice vedo, da proti Finski šteje le zmaga

s kategorijo
Novice
.

Slovensko žensko reprezentanco v sredo, 15. novembra, v kvalifikacijah za nastop na EP 2019 čaka obračun z reprezentanco Finske. Srečanje se bo v dvorani Gimnazije Celje – Center začelo ob 20.15. Tekmo si lahko ogledate v spletnem prenosu.

Kvalifikacije za EP 2019, 2. krog, 15.11.
Slovenija – Finska (20.15)

Slovenke so kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta čez dve leti gostili Srbija in Latvija, odprle z prepričljivo zmago proti reprezentanci Romunije. Izbranke Damirja Grgića so zaostajale zgolj v uvodnih minutah tekme, nato pa preveze pobudo in do odmora vodile za deset. V tretji četrtini je prednost še narasla, srečanje pa se je končalo z rezultatom 80:59. Še višjo zmago kot Slovenke so dosegle Francozinje, ki so z 59 točkami razlike ugnale tokratne tekmice Slovenije.

Reprezentantke so se po sobotnem uspehu v domovino vrnile v zgodnjih nedeljskih urah. Pred obračunom s Finkami so naše košarkarice trenirale petkrat. Vzdušje v ekipi je zelo dobro, dekleta pa pripravljena na obračun s Skandinavkami.

Finska in Slovenija se bosta srečali že devetič, doslej so bile petkrat uspešnejše naše košarkarice, trikrat so bile boljše Finke. Pred tremi leti sta reprezentanci odigrali dve pripravljalni tekmi v Podčetrtku in obakrat je zmagala naša reprezentanca (71:67 in 87:82). Finke so na evropskih prvenstvih nastopile petkrat, zadnji nastop pa sega v leto 1987. Najvišje mesto, ki so ga dosegle košarkarice iz daljnega severa je 11.

Na prvem srečanju je bila najboljša strelka finske reprezentance Annika Holopainen, ki je dosegla 8 točk, v dres Slovenije pa je blestela Eva Lisec, ki je dosegla 26 točk.

Tekma v Celju se bo začela ob 20.15, ogledate pa si jo lahko v spletnem prenosu.

IZJAVE PRED TEKMO:

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Zavedamo se pomembnosti tekme. Ne glede na visok poraz Finske proti Franciji, bomo naredili vse, da se kvalitetno pripravimo na nasprotnika. Poskušali bomo doseči še drugo zmago v tem kvalifikacijskem ciklu in se približati uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Rad bi povabil vse navijače, da nas pridejo podpirati v čim večjem številu.”

Annamaria Prezelj, slovenska reprezentantka:
“Na jutrišnji tekmi proti Finski bomo dale vse od sebe. Igramo pred domačo publiko, kar je še dodaten motiv in prednost za nas. Imamo odlične navijače in želim si, da bi bila dvorana polno. Pričakujemo pozitiven rezultat, kar pa ne pomeni, da gremo lahko v tekmo sproščeno. Odigrati moramo zbrano in tako kot znamo ter si priigrati drugo zmago v teh kvalifikacijah.”

Shante Marie Evans, slovenska reprezentantka:
“Zelo smo vesele, da bomo po nekaj mesecih znova zaigrale pred slovensko publiko. V Romuniji smo dokazale, da lahko igramo zelo dobro. Za uspeh bomo morale podobno odigrati tudi jutri. Upam, da nas bo v dvorani spodbujalo čim več naših navijačev.”