Božična zmaga za prvake v ponovitvi finala

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Na Božič sta si v letošnji sezoni prvič nasproti stali ekipi, ki sta že trikrat zapored igrali veliki finale lige NBA. V Oaklandu so bili domačini v napeti tekmi na koncu boljši in premagali Cleveland 99:92.

Težko pričakovan in napovedovan obračun sta ekipi pričakali brez prvih organizatorjev igre – Golden State je še vedno brez poškodovanega Stepha Curryja, Cleveland pa tudi še ni dočakal igralnih minuti Isaiah Thomasa, ki pa se že ogreva z ekipo, pričakovati je, da bo prvič nastopil že v sredo.

Bolje so začeli igralci Clevelanda, ki so bodili praktično celoten prvi polčas, največ za sedem, ob koncu polčasa pa so Bojevniki prešli v vodstvo, ki ga z izjemo začetka drugega polčasa niso več izpustili iz rok. V sredini zadnje četrtine so prvaki prišli do vodstva za 9, toda Cleveland je odgovoril s serijo trojk, izenačil, toda na koncu so Kevin Durant, ki je tekmo končal s 25-imi točkami in soigralci poskrbeli, da so dobili premierni obračun v novi sezoni.

Draymond Green je dosegel trojnega dvojčka, kar mu je uspelo kot šestemu igralcu v zgodovini na božični termin, na drugi strani pa je Kevin Love, ki bil najboljši strelec in skakalec tekme (31 točk, 18 skokov), izenačil rekord Ryana Andersona po številu doseženih trojk na ta dan – dosegel jih je šest.

Na derbiju vzhoda je Washington premagal Boston. Washington je vodil skozi celotno srečanje, največ za 11, v zadnji četrtini pa je Boston povedel za 5. Nato je sledila serija Washingtona 21:8 v zadnjih petih minutah. Pri zmagovalcih je Bradley Beal dosegel 25 točk, za Boston pa sta Tatum in Irving dosegla 20 točk.

Okalhoma je na domačih tleh premagala Houston. Westbrook, George in Anthony so skupaj dosegli 75 točk. Za Houston, ki spet igra brez Chris Paula, je James Harden dosegel 29 točk.

Liga NBA, 25.12.207

PHILADELPHIA – New York 105:98

Cleveland – GOLDEN STATE 92:99

WASHINGTON – Boston 111:103

Houston – OKLAHOMA 107:112

MINNESOTA – LA Lakers 121:104