Boston odčital obrambno lekcijo Clevelandu, Jamesa ne skrbi

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Boston je prepričljivo dobil prvo dejanje konferenčnega finala na vzhodu in tako pred domačimi gledalci povedel v seriji z 1:0. Cleveland je na začetku tekme vodil 7:4, potem pa je bila na parketu le še ena ekipa – zeleni Boston.

Že v prvi četrtini so si Kelti priigrali prednost 20 točk, do polčasa 25. V tretji četrtini, ki so jo gostje dobili za 12, je za trenutek kazalo, da bi se LeBron James in soigralci morda celo utegnili vrniti v igro, toda Boston je na začetku zadnje četrtine silovito odgovoril in kmalu spet prišel do prednosti 20 in več točk.

Boston je na začetku tekme Cleveland povsem onemogočil v napadu – z gibljivo obrambo, ki je prevzemala praktično vsakega igralca, so prisilili igralce Clevelanda v težke mete ob koncu napada, v kombinaciji z nerazpoloženim Jamesom pa je temu sledil hiter zaostanek. Nizka peterka, ki Jamesu omogoča iskanje odprtih igralcev za met za tri točke, ki je poskrbela za uspeh proti Torontu, ni bila uspešna, s poskusom malce višjih igralcev pa je bilo na eni strani že prepozno, hkrati pa je odlično odigral tudi Aaron Baynes.

Na strani Bostona so odlično igrali Al Horford, Jaylen Brown, Jason Tatum, ter predvsem Marcus Morris, ki se je izkazal z odlično obrambo na Jamesu, hkrati pa v napadu prispeval 21 točk.

Trener Clevelanda je že kmalu po začetku zadnje četrtine iz igre potegnil Jamesa in tako pokazal, da je svoje misli že usmeril proti naslednji tekmi v torek. Tudi James ni hotel dajati prevelikega pomena prvi tekmi.

‘Nisem hodil na fakulteto in to ni marec,’ je James jasno povedal, da serije ni konec po eni tekmi, na novinarski konferenci pa še enkrat dokazal genialnost svojega košarkarskega uma:

 

Na drugi strani lahko Boston upravičeno zadovoljno pogleduje proti nadaljevanju serije.

Liga NBA, 13.5.2018

Cleveland – BOSTON 83:108