Boston navkljub vročemu Jamesu še drugič boljši

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Bostonu je uspelo še na drugi domači tekmi premagati Cleveland. V zgodovini kluba ob takem vodstvu Boston še ni izgubil serije.

Cleveland oz. bolje rečeno LeBron James je odlično začel tekmo – James je v prvi četrtini dosegel 21 točk, s čimer je izenačil osebni rekord končnice, tekmo pa končal pri 42 točkah, 10 skokih in 12 asistencah. To je že njegov tretji trojni dvojček v končnici, ko je presegel mejo 40 točk, kar ni uspelo še nobenemu igralcu v zgodovini lige.

Ob trku s Tatumom je James na kratko zapustil igrišče, kasneje se je sicer vrnil, ima pa rahlo poškodovano vratno mišico.

Med igralci se je zaiskrilo tudi po nešportni osebni napaki JR Smitha, ki je v zraku odrinil Ala Horforda in je je z njim hotel obračunati Marcus Smart.

Cleveland je ob koncu prvega polčasa povedel za 11 točk, v tretji četrtini pa je sledil preobrat domače ekipe. V ospredje je stopil predvsem ‘Scarry Terry’ Rozier, ki je v tem delu igre dosegel 14 točk (skupaj 18) in Boston je prešel v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok do konca tekme.

Jaylen Brown je dosegel 23 točk, še 5 soigralcev je preseglo mejo desetih točk, na drugi strani sta bila ob Jamesu taka samo dva – Kevin Love (22) in Kyle Korver.

Ekipi bosta imeli sedaj nekaj počitka, naslednja tekma je šele v soboto ponoči.

Liga NBA, 15.5.2018

Cleveland – BOSTON 94:107