Boston do nove zmage, prvaki premočni za Miami

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Ponoči so bile v ligi NBA odigrana tri srečanja, v katerih je Boston še enkrat več dokazal, da tudi letos merijo na finale vzhoda, če ne celo stopničko višje, Brooklyn je v gosteh odpravil Phoenix, Goran Dragić in druščina pa so morali priznati premoč aktualnim prvakom.

Boston kljub odsotnosti Gordona Haywarda, ki sicer že trenira po prilagojenem programu, dokazujejo, da so naredili velik posel s tem, ko so v svoje vrste pripeljali Kyria Irivnga. Prav na krilih slednjega so ponoči v gosteh s 110:107 premagali Atlanto in tako po začetnih dveh porazih vknjižili že  deveto zaporedno zmago. Sicer so se za zadnjo morali veliko bolj potruditi kot za prejšnje, a sta svoje prispevala odlični Irving s 35 točkami in 7 podajami ter Al Horford z dvojnim dvojčkom (15 točk, 10 skokov), svoje pa je dodal še Jayson Tatum z 21 točkami in 8 skoki. Atlanto so v igri držali Dennis Schroder s 23 ter Dewayne Dedmon in Marco Belinelli z 19 točkami.
 

 

Dosti lažje so do nove zmage prišli aktualni prvaki, ki so doma gostili Miami našega Gorana Dragića. Gostje so se sicer enakovredno upirali v prvi (21:22 za GS) in zadnji četrtini (23:22 za Miami), sicer pa so domači košarkarji nadzorovali srečanje. Znova sta bila odlično razpoložena Kevin Durant (21 točk, 8 skokov) in Draymond Green (18 točk, 9 skokov), Po 13 oziroma 16 pa sta jih dodala pe Klay Thompson in Steph Curry.
Pri Vročici je bil tokrat najbolj vroč James Jonson z 21 točkami in 9 skoki, sledil pa mu je Goran Dragić, ki je v 31 minutah na parketu vpisal 19 točk (7/15 za dve, 1/3 za tri, 2/4 prosti meti) ter dodal 3 skoke in 4 podaje.
Miami je sicer znova igral brez Diona Waitersa, ki je ostal v Miami zaradi rojstva hčerke.

 

 

Liga NBA, tekme 7.11. 1017

BOSTON CELTICS – Atlanta Hawks  100:107
BROOKLYN NETS – Phoenix Suns  98:92
Miami Heat – GOLDEN STATE WARRIORS  80:97