Bojevniki raztrgali mrežico oslabljenega San Antonia

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Večer je bolj kot finalna tekma zahodne konference zaznamoval žreb kroglic za junijski nabor, tudi sama tekma pa ni ponudila dodatnih razlogov, da bi navijači preusmerili pozornost iz New Yorka v Oakland.

Kot da bi obtožbe Grega Popovicha o namerni poškodbi Kawhi Leonarda s strani Zaze Pachulie motivacijsko učinkovale na Bojevnike, saj so se le-ti na drugi tekmi konferenčnega finala znesli nad gosti in jih premagali za 36 točk. To je največji poraz v končnici v trenerski karieri Popovicha.

Bojevniki so peta ekipa v zgodovini lige, ki je zmagala na prvi desetih tekmah v končnici. Rekord držijo Lakersi, ki so v letih 2001 in 1989 zmagali na prvi enajstih tekmah.

Domačini so vodili od začetka do konca tekme in že po prvi četrtini vodili za 17 točk, do polčasa pa že za 28, ko so dosegli 71 točk, kar je drugi najboljši izkupiček domačih v njihovi zgodovini v končnicah, več so jih dosegli samo še proti Phoenixu leta 1994. V tretji četrtini so domačini še igrali z najboljšimi, potem pa priložnosti ponudili tudi ostalim igralcem. To je najbolje izkoristil novinec Patric McCaw, ki je dosegel 18 točk.

Steph Curry je bil najboljši strelec, dosegel je 29 točk, imel pa tudi po 7 skokov in asistenc. Zadel je šest trojk iz devetih metov, skupno so Bojevniki zadeli 18 trojk (iz 37 poizkusov), na drugi strani so jih Ostroge zadele osem (iz 23 metov). Kevin Durant je dosegel 16 točk, Draymond Green pa 13, dodal pa je še 9 skokov in 6 asistenc.

Pri domačih se je poškodoval pred tekmo s strani Popovicha močno kritizirani Pachulia, ki je nerodno doskočil po zabijanju v prvem polčasu in v drugem ni več zaigral, sledijo dodatni pregledi pete na desni nogi.

Edini razpoloženi igralec v dresu San Antonia je bil Jonathon Simmons, ki je dosegel 22 točk, 17 že v prvem polčasu. Poleg Simmonsa je mejo desetih točk presegel le še znanec slovenskih igrišč Davis Bertans, dosegel je rekord kariere v končnici, 13 točk, zadel je vse tri mete za tri točke. Manu Ginobili je sicer dosegel samo 2 točki, vendar je s tem na večni lestvici strelcev v končnici prehitel Reggieja Millerja.

Liga NBA, končnica, 3. krog, 16.5.2017

San Antonio – GOLDEN STATE 100:136
(Simmons 22; Curry 29)