Biki ohladili Vročico, prvaki boljši v ponovitvi finala

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miamiju ni uspelo podaljšati niza zmag na osem tekem. Na težkem ‘back-to-back’ gostovanju v Chicagu so bili domačini boljši 119:111.

Chicago je hitro povedel in večino prvega polčasa vodil. Proti koncu druge četrtine je Miami zaigral bolje in ob koncu prešel v vodstvo za 5 točk. Toda sledil je padec v igri v tretji četrtini, ko so Biki povedli za 19 točk in Miami ni več našel moči za popoln preobrat, čeprav je bil v zadnjem delu igre odličen Goran Dragić, k je bil malo pred tekmo razglašen za igralca tedna v vzhodni konferenci. Vročica se je še uspela približati na 100:105, več pa ni zmogla. Na drugi strani je v zadnji četrtini blestel Nikola Mirotić, ki je v tem obdobju igre dosegel vseh svojih 18 točk.

Gogi je tekmo končal z 22 točkami, imel je tudi 9 asistenc. Pri Miamiju se je poškodoval Tyler Johnson, ki je parket zaradi poškodbe gležnja zapustil v tretji četrtini.

Pri Chicagu je Justin Holiday dosegel 25 točk, Finec Lauri Markkanen pa je postal najmlajši igralec v zgodovini, ki mu je uspelo doseči 100 trojk, na tekmi proti Miamiju jih je dodal 3.

V Clevelandu so gledalci spremljali ponovitev zadnjih treh finalnih obračunov. Dokaj zanesljivo so tekmo dobili branilci naslova, ki so dobili že trinajsto tekmo zapored v gosteh. Kevin Durant in LeBron James sta vsak dosegla po 32 točk.

Veliko pozornosti je bila deležna tudi vrnitev Chrisa Paula v Los Angeles. Houston je bil v precej vroči tekmi na koncu poražen, v končnici pa je bil v dva incidenta vpleten Blake Griffin, ki je bil zaradi dveh tehničnih napak tudi izključen. V prvem incidentu se je zapletel v besedni dvoboj s trenerjem Raket D’Antonijem, v drugem pa z Arizo. V besedni dvoboj se je zapletel tudi Austin Rivers, s katerim naj bi po tekmi v garderobi nekateri igralci Raket skušali celo obračunati, med njimi tudi James Harden. Tekmo bo tako verjetno dobila še epilog v obliki kazni lige NBA.

 

Lou Williams je bil najboljši strelec domačih pri njihovi peti zaporedni zmagi, dosegel je 31 točk, Miloš Teodosić je dosegel 12 točk in imel 6 skokov in asistenc. Nihče izmed Raket ni presegel meje 20-ih točk, Chris Paul in Eric Gordon sta dosegla 19 točk.

Philadelphia je v prvi tekmi po vrnitvi iz Londona premagala Toronto. Odličen je bil Joel Embiid, ki je pred svojimi gledalci dosegel 34 točk in imel 11 skokov.

Milwaukee je bil uspešen na gostovanju v glavnem mestu, Giannis pa je zabeležil prvo tekmo v karieri, kjer je presegel 20 točk in 20 skokov.

Liga NBA, 15.1.2018

CHARLOTTE – Detroit 118:107

Toronto – PHILADELPHIA 111:117

MILWAUKEE – Washington 104:95

San Antonio – ATLANTA 99:102

NEW YORK – Brooklyn 119:104

Miami – CHICAGO 111:119

Los Angeles – MEMPHIS 114:123

Sacramento – OKLAHOMA 88:95

GOLDEN STATE – Cleveland 118:108

INDIANA – Utah 109:94

Houston – LA CLIPPERS 102:113