Američanka vendarle za Slovenijo? Grgič bo dal priložnost tudi Ocvirkovi!

s kategorijo
Novice
.

Slovenska ženska članska reprezentanca bo s pripravami na evropsko prvenstvo začela 12. maja, pred odhodom na Češko pa bo odigrala osem pripravljalnih tekem. Štiri srečanja bodo Slovenke odigrale na domačih tleh. Priprave bo začelo 14 košarkaric.

Slovenska ženska članska reprezentanca bo s pripravami začela 12. maja v Zrečah. Selektor Damir Grgić je na priprave povabil 14 igralk. Na seznamu je 12 košarkaric, ki so na zadnjih dveh kvalifikacijskih ciklih Sloveniji priigrale nastop na evropskem prvenstvu. Seznam dopolnjujeta košarkarici Athlete Celja Shante Marie Evans in Larisa Ocvirk.

Prvi pripravljalni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2017 bodo Slovenke odigrale 18. in 19. maja v Székesfehérvárju, kjer se bodo dvakrat pomerile z domačo reprezentanco Madžarske. Po povratku v domovino četo Damirja Grgića 25. maja čaka pripravljalna tekma s Turčijo, ki bo za javnost zaprta. Sledijo še tri pripravljalne tekme na domačih tleh; 26. maja v Trbovljah gostuje Turčija, dan kasneje v Ljubljano prihaja Poljska, 1. junija pa bo v Celju na sporedu še srečanje proti Hrvaški. Zadnja dva preizkusa pred odhodom na evropsko prvenstvo bodo Slovenke opravile v Črni gori proti tamkajšnji izbrani vrsti.

Košarkarska zveza Slovenije je za premierni nastop ženske članske reprezentance na evropskem prvenstvu pripravila novi hashtag #vPRAGOpoZMAGO.

Evropsko prvenstvo bo potekalo na Češkem med 16. in 25. junijem. Slovenke, ki bodo tekme skupinskega dela igrale v Pragi, prvo srečanje na evropskem prvenstvu čaka v petek, 16. junija, proti Francozinjam (ob 20.30). Dan kasneje bo naši izbrani vrsti nasproti stala Grčija (ob 18.00), v tretjem kolu, ki bo na sporedu v ponedeljek, 19. junija, pa se bo Slovenija pomerila s Srbijo (ob 15.00). Na turnirju bo nastopalo 16 reprezentanc, ki bodo razdeljene v štiri skupine. Iz skupinskega dela v izločilne boje napreduje prvouvrščena ekipa, drugo- in tretjeuvrščeni ekipi pa bosta odigrali dodatno srečanje za uvrstitev v četrtfinale.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Pri sestavi spiska za začetek reprezentančnih priprav smo stavili na preverjene košarkarice, ki so Sloveniji priborile zgodovinski nastop na evropskem prvenstvu. Spremljali smo jih skozi celotno sezono in veseli nas, da so vse zdrave in imajo za seboj uspešne klubske sezone, v katerih so bile oziroma so še med ključnimi igralkami svojih ekip. Dvanajsterici, ki smo jo imeli na voljo v kvalifikacijah se bosta na začetku priprav priključili Shante Marie Evans in Larisa Ocvirk. Za Evansovo upam in verjamem, da bo pravočasno pridobila potrebno dokumentacijo, saj bi nam lahko s svojo kakovostjo, znanjem in pozitivno energijo zagotovo izdatno pomagala. Larisa Ocvirk je ena izmed igralk, na katere slovenska ženska košarka v prihodnosti resno računa. Predvsem z igrami v drugem delu sezone, ko je bila tudi med ključnimi igralkami Celja ob osvojitvi WABA lige, pa si je zaslužila uvrstitev na širši seznam kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu. V strokovnem štabu se veselimo začetka priprav, skozi katere bomo skušali dekleta maksimalno pripraviti na zgodovinski nastop Slovenije med evropsko elito.”

Alenka Škreblin, direktorica slovenske ženske članske reprezentance:
“Na Košarkarski zvezi Slovenije smo poskušali narediti optimalen plan priprav. Verjamem, da bodo pogoji za delo na treningih in pripravljalnih tekmah dobri. Pred odhodom na evropsko prvenstvo bo reprezentanca odigrala osem pripravljalnih tekem, od katerih bo ena zaprta za javnost. Poiskali smo nasprotnike, ki bodo naši izbrani vrsti pripomogli k ustrezni pripravi na tekmece na evropskem prvenstvu. Domači javnosti se bo reprezentanca predstavila na treh srečanjih, ki bodo na sporedu v Trbovljah, Ljubljani in Celju. Že sedaj vabimo vse navijače, da našo reprezentanco podprejo na pripravljalnih tekmah, kjer bomo pripravili zanimive aktivnosti za gledalce, še bolj pa bomo veseli številne in glasne podpore naših zvestih navijačev na evropskem prvenstvu na Češkem.”