All-Stars petorki bodo odslej izbirali tudi igralci in novinarji

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Vodstvo lige NBA je naznanilo, da bodo letos prvič v zgodovini NBA All-Star tekem prvi postavi All-Star tekmi, poleg navijačev, izbirali tudi košarkarji in košarkarski novinarji. Glasovanje za All-Star 2017, ki se bo odvil v New Orelansu, se bo pričelo na Božični dan, 25. decembra, zaključilo pa se bo 16. januarja 2017.

6_ZNLJDi
Navijači so možnost glasovanja za prvi peterki prvič dobili v sezoni 1974-75, letos pa so se odločili, da v glasovanje vključijo še dve pomembni skupini akterjev, ki bosta vsaka pristavili po 25% glasov (glasovi navijačev štejejo 50%).
Igralci in novinarji bodo lahko izpolnili po en glasovalni listek, na katerem bodo lahko izbrali po dva branilca in tri ostale pozicije in obeh konferenc, pri tem pa bodo igralci lahko izbrali tako svoje soigralce kot tudi same sebe.

Navijači lahko, tako kot preostala leta, vsak dan izpolnite po en glasovalni listek  preko spletne strani NBA.com, aplikacije NBA App, preko Twitterja, Facebooka in Google Searcha. Glasujete lahko za vse aktivne NBA košarkarje.
Rezultati glasovanja bodo znani 19. januarja 2017.