ABA liga nič več na Siolu, kje pa potem?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Pa je konec še ene sezone regionalne Lige ABA, ki so jo, smo jo lahko spremljali v Ljubljani in v Novem mestu. Kogar ni bilo tam, je manjkal. Šalo na stran: tekme smo lahko gledali na kanalu 502, ki ga je Siol (prek Telekoma kot lastnika TV pravic) odmeril za spremljanje košarke. Torej le tisti, ki imajo primernega operaterja. Ostali pač ne. Tako je bilo dve leti.

Šefic in Božič

„Lige ABA sploh nisem gledal, saj nisem naročnik Siola. Ujel sem nekaj rezultatov pri dnevnih poročilih,“ je svoje spremljanje Lige ABA opisal Rado Lorbek, eden od ustanoviteljev tekmovanja. Ni edini.  Dejansko je v tej celotni Siol ABA liga zgodbi še največ pokazala ekipa zbrana okoli Luke Šefica, ki je vodil komentatorsko ekipo, najboljše pa je deloval v navezi z lucidnim strokovnim komentatorjem Andrejem Božičem. To je zdaj preteklost, ker so pravice Telekomu Slovenije potekle. Da bi jih kupil vnovič, ni pričakovati.

Pričakovanja Lige ABA

„Trudimo se, da bi omogočili boljšo pokritost,“ je že lani dejal direktor Lige ABA Krešimir Novosel, ki mu ni bilo vseeno, ker je v Sloveniji drastično padlo zanimanje za regionalno košarko.

Kanal A?

Kako naprej? Pravice so v lasti Telekoma Srbije, za produkcijo skrbi Arena Sport. Ki je konkurenčna hiša tako Sportklubu kot Šport TV-ju. Če to drži, potem na teh dveh kanalih v novi sezoni regionalne košarke ne bo. Planet se ji je odpovedal. Ni pa pričakovati, da bi tekme prenašala nacionalna TV, ki je že ostala brez pravic za moški in ženski Eurobasket. Na dlani se ponuja rešitev: regionalno košarko bomo spremljali na Kanalu A. Ne bi bilo presenečenje. Po Sanji Modrić se na Kanal A oz. POP TV selita še dva košarkarska kapitalca!