Baždim popeljal Olimpijo do 1. zmage

Rubrika: ABA Liga

Tretja pripravljalna tekma, prva zmaga. Košarkarji Petrol Olimpije so v Zagrebu ugnali domačo Cibono z 72:58 in prekinili niz dveh zaporednih porazov v pripravljalnem obdobju.

Izbranci glavnega trenerja Zorana Martića so potrebovali dve pripravljalni tekmi, da so naravnali svoje merilne naprave in zabeležili prvo zmago. V hrvaški prestolnici so Zmaji ugnali zagrebško Cibono z 72:58 in tako poskrbeli za odlično popotnico pred odhodom na turnir v Bruselj. Najbolj razigran je bil Roko Badžim, ki je v statistiko vpisal 17 točk.

Petrol Olimpija je na igrišču prevladovala skozi celotno srečanje s Cibono. Martićevi košarkarji so se razigrali v drugi četrtini, v drugem polčasu pa se je prednost Ljubljančanov približala 20 točkam. Na koncu so Zagrebčani nekoliko omilili poraz, a kljub temu se Zmaji v slovensko prestolnico vračajo dvignjenih glav, s prvo zmago v žepu.

V petek bo moštvo odpotovalo v Bruselj, kjer bo zaigralo na mednarodnem turnirju. V petek se bodo Zmaji ob 20.45 pomerili z domačo ekipo Basic-Fit, v soboto pa jih čaka še obračun z Telekom Basketsom iz Bonna ali Oostendejem, s katerim se bo ekipa pomerila tudi v skupinskem delu Košarkarske Lige prvakov.

V torek, 11. septembra, se bodo Zmaji na zaprti tekmi pomerili z Bešiktašom, štiri dni kasneje pa jih čaka pot v Italijo, kjer jih čaka obračun s Trstom.

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Zavedamo se, da ekipe v tem časovnem obdobju ne nastopajo v polni zasedbi. Tudi nam so zaradi reprezentančnih akcij manjkali trije igralci. Kljub temu je lepo zabeležiti prvo zmago v pripravljalnem obdobju, z mislimi pa smo že na turnirju v Bruslju.«

Pripravljalna tekma, 5.9.
Cibona – PETROL OLIMPIJA 58:72 (15:16, 12:19, 17:16, 14:21)
Petrol Olimpija: Jones 12, Tratnik 4, Felton, Špan 11, Bubnić 9, Lazić 5, Šamanić 4, Begić 7, Badžim 17, Vujačić, Sanon, Rebec 3.