“S srcem in glavo za Slovenijo!”

Rubrika: Mlajše selekcije

Slovenska košarkarska reprezentanca do 16 let se je danes odpravila proti Novem Sadu, kjer bo potekalo evropsko prvenstvo. Izbrano vrsto prva tekma čaka v petek, ko se bo pomerila z Izraelom. Evropsko prvenstvo bo trajalo do nedelje, 26. avgusta. Vse tekme si bo mogoče ogledali na spletni in Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.


Varovanci Dejana Gašparina so se danes odpravili v Novi Sad, kjer bo potekalo EP. Slovenija je na lanskem prvenstvu zasedla 10. mesto, Izraelci so tekmovanje zaključili mesto za našo reprezentanco, Litva je bila šesta, Črnogorci pa so končani tik pod vrhom. Selektor Gašparin je na seznam dvanajstih potnikov uvrstil tri košarkarje Petrola Olimpije (Teo Fajfar, Kim Klavžar in Alen Malovčič), po dva košarkarja Nove Gorice mladi (Saša Ciani in Luka Ščuka), Grosupljega (Mark Filip Ivanković in Luka Tekavčič) in Heliosa (Jure Snoj in Urban Klavžar) ter po košarkar Koš Primorske (Luka Krmac), Zlatoroga (Anže Medved) in LTH (Nace Frelih).

Slovenci so v pripravljalnem obdobju odigrali deset srečanj, štirikrat so prišli do zmage, šestkrat pa izgubili. Dvakrat so ugnali Madžarsko, premagali pa so tudi Bosni in Hercegovino ter Italijo. Poraz so naši reprezentanci zadali košarkarji Srbije (2x), Bosne in Hercegovine, Švice, Nemčije in Francije.

V skupinskem delu EP se bodo Slovenci srečali z Izraelom, Litvo in Črno goro. Vse tekme si bo moč ogledati na spletni in Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

Izjava pred odhodom na EP:
Dejan Gašparin, selektor reprezentance do 16 let:
Na prvenstvo potujemo po dobrem mesecu intenzivnih priprav. Fantje so pripravljeni in verjamem, da se bodo s srcem in glavo borili za svojo državo. Prvi nasprotnik je ekipa Izraela, ki igra čvrsto košarko z raznoliko obrambo. Kot vse izraelske ekipe so dobri v metu z razdalje, pod košem pa imajo tokrat tudi 214 cm visokega igralca. Zagotovo bomo rasli iz tekme v tekmo in naredili vse, da bomo v pravem trenutku v najboljši formi. Fantje si zaslužijo vso podporo in pozitivno energijo. Le če bomo vsi stopili skupaj, lahko dajemo svoj maksimum.

Tekme Slovenije na EP:

1. krog, 10.8.
Slovenija – Izrael (18.15)

2. krog, 11.8.
Slovenija – Litva (16.00)

3. krog, 12.8.
Slovenija – Črna gora (13.45)