Kadetinje premagale Hrvaško

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska reprezentanca deklet do 16 let je dobila prvo pripravljalno tekmo na evropsko prvenstvo divizije B, ki bo v avgustu potekalo v Črni gori. Varovanke Gašperja Sluge, ki so bile nocoj boljše s 56:50, se bodo danes ob 12. uri še drugi pomerile proti reprezentanci Hrvaške.

Pripravljalna tekma, DU16, 27.7.
Hrvaška – SLOVENIJA 50:56 (15:15, 10:13, 11:11, 14:17)
Slovenija: Dragar 11, Jelenc 8 (5 skokov), Garič in Šrot po 7, Šporar 6, Mičunović 5, Tajhar in Vrečer po 3, Marguč (6 skokov), Čeh in Manojlović po 2, Jenko.

Prva preizkušnja se je za četo Gašperja Sluge zaključila z zmago. Na gostovanju pri južnih sosedah so si uvodni uspeh priborile z dobro igro v zadnji četrtini. V 33. minuti so bile domačinke še zadnjič v ospredju. Ekipi sta se sicer celotno srečanje izmenjevali v vodstvu, o izenačenost tekme pa govori tudi dejstvo, da so Hrvatice največ vodile za tri točke, naše košarkarice pa so do najvišje prednosti prišle povsem ob zaključku.

Junakinja v slovenski vrsti je bila 14-letna Anja Dragar, ki je ob zaostanko naše reprezentance za točko dosegla pet zaporednih točk, nato pa zadela še met za tri točke in prednost Slovenije znova povišala na pet. Dragarjeva je bila z 11 točkami najboljša strelka Slovenije.

Slovenska in hrvaška izbrana vrsta se bosta ponovno srečali jutri ob 12. uri.

Sobota, 28. julij, ob 12.00 (Kastav):
HRVAŠKA : SLOVENIJA

Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet do 16 let:
“Igralkam čestitam za zmago. S pristopom na uvodni pripravljalni tekmi smo lahko zadovoljni. Dekleta so odigrala borbeno, na trenutke kar dobro, zagotovo pa imamo še precej rezerv.”