Slovenija lahko danes reši vse dileme!

Rubrika: Ženska košarka

V četrtek čaka slovensko reprezentanco deklet do 20 let tekma za razvrstitev od 9. do 16. mesta na evropskem prvenstvu. Slovenke se bodo ob 15.15 pomerile z izbrano vrsto Poljske. Morebitna zmaga bi že pomenila obstanek v elitni diviziji, kamor izpadejo zadnje tri uvrščene reprezentance prvenstva. Prenos srečanja bo na spletni strani KZS in na Facebook strani KZS.

EP DU20, tekma za razvrstitev od 9. – 16. mesta, 12.7.
Slovenija – Poljska (15.15)

Slovenska reprezentanca deklet do 20 let se bo po porazu osmine finala evropskega prvenstva borila za razvrstitev od 9. do 16. mesta. Prve nasprotnice Slovenk bodo Poljakinje, ki so bile na tem prvenstvu tako kot Slovenke uspešne enkrat, trikrat pa so osvojile točko. V osmini finala je Poljska izgubila s Portugalsko, Slovenija pa je morala priznati premoč Italiji. Na lanskem evropskem prvenstvu je Poljska osvojila 10. mesto. Obračun je zelo pomemben za obe reprezentanci, saj si bo zmagovalka dvoboja že zagotovila obstanek v elitni diviziji.

Prenos obračuna bo na spletni strani KZS in na Facebook strani KZS.

Izjava pred tekmo:

Predrag Radović, selektor reprezentance deklet do 20 let:
Tekma proti Poljski je izjemno pomembna za obe reprezentanci, zato moramo biti maksimalno skoncentrirani skozi celoten obračun.