LeBron še ne gre na počitnice!

Rubrika: Liga NBA

Na tretji tekmi finala vzhodne konference je Cleveland prišel do prve zmage, s suvereno predstavo pa tudi utišal dvomljivce, ki so LeBrona Jamesa in soigralce po dveh porazih že pošiljali na počitnice.

Cleveland je že takoj na začetku jasno pokazal, da se misli vrniti nazaj v serijo – prvo četrtino je dobil za 15 točk, do polčasa je znašala prednost 20 točk, Boston pa na celotni tekmi ni vodil niti enkrat.

LeBron James je dosegel 27 točk in 12 asistenc, dvojnega dvojčka je imel tudi Kevin Love – 13 točk in 14 skokov. Mejo desetih točk so presegli tudi Thristan Thompson, JR Smith, George Hill in Kyle Korver.

Cleveland je tekmo začel z nekoliko višjo postavo, saj je namesto Korverja zaigral Thompson, več priložnosti kot na prejšnjih tekmah pa je dobil Larry Nance Jr., v 21 minutah je dosegel 8 točk in 6 skokov.

Za Boston je Jayson Tatum dosegel 18 točk, Terry Rozier (13) in Jaylen Brown (10) pa sta še edina presegla mejo 10 točk.

Boston tako na gostovanju ne najde prave poti do zmage – v letošnji končnici je to že šesti poraz na gostovanju ob vsega eni zmagi. Doma sicer še ne poznajo poraza (9 zmag).

Liga NBA, 19.5.2018

Boston – CLEVELAND 86:116