Rakete porazile Bojevnike pred selitvijo v Oakland

Rubrika: Liga NBA

Na drugi tekmi zahodnega finalnega obračuna lige NBA smo videli zrcalno sliko prve tekme – tokrat so odlično predstavo prikazali domačini in predvsem nadigrali aktualne prvake ter tako pred selitvijo serije v Oakland izenačili rezultat na 1:1.

 

Po izenačenem začetku tekme se je odločilni moment odvil ob koncu prve četrtine, ko je domači strateg Mike D’Antoni iz igre potegnil centra Clint Capelo, v igro pa poslal nižjega Mbah a Mouteja. Nižja postava Houstna je takoj prišla do vodstva in na to ‘small ball’ postavo Golden State ni našel pravega odgovora.

Za razliko od prejšnje tekme so bili tokrat izredno razpoloženi tudi soigralci Hardna in Paula, predvsem pri metu za tri točke. PJ Tucker je dosegel rekord kariere v končnici, 22 točk, od tega 5 trojk, Eric Gordon je dosegel 6 trojk, končal pa pri 27 točkah. Toliko jih je dosegel tudi James Harden, ki je dodal tudi 10 skokov. Tucker, Gordon in Trevor Ariza so skupaj dosegli 68 točk, od tega 12 trojk.

Na drugi strani je bil ponovno odličen Kevin Durant, dosegel je 38 točk, več kot vsi preostali štirje člani prve peterke skupaj, mejo desetih točk pa je presegel le še Steph Curry – dosegel je 16 točk, od tega le eno trojko iz osmih poskusov, prvič v karieri se mu je to v končnici zgodilo drugič zapored. Že med tekmo je bilo opaziti, da v svojem gibanju ni povsem sproščen, po tekmi pa je bilo govora o manjši poškodbi, ne pa se še, za kaj v resnici gre, ali se je torej obnovila njegova poškodba kolena, kar utegne odločilno vplivati na razvoj serije.

Ekipi se zdaj po nekajdnevnem počitku selita v Oakland, kjer Golden State ne pozna poraza že 16 tekem zapored v končnici.

Liga NBA, 16.5.2018

Golden State – HOUSTON 105:127