Klonili v zadnji četrtini, Ukrajincu vnovič zajetna minutaža

Rubrika: Liga prvakov

Aktualni državni prvaki so odigrali še zadnje domače srečanje v tej sezoni Lige prvakov. V Hali Tivoli so morali z 80:71 priznati premoč atenskemu AEK-u. Varovance Zorana Martića v zadnjem kolu čaka obračun z Radom Roso.

Liga prvakov, 13. krog, 30.1.
Petrol Olimpija – AEK ATENE 80:71 (18:20, 18:13, 18:24, 17:23)
Hrovat 15, Špan 14, Oliver 13 (7 skokov, 6 prid. žog); Hunter 20 (8 skokov).

Predzadnje kolo skupinskega dela Lige prvakov je košarkarjem Petrola Olimpije prineslo deveti poraz v tem tekmovanju. AEK je še drugič v tej sezoni ugnal slovenske državne prvake in dokončno zapečatil usodo Ljubljančanov, ki bodo v prihodnjem tednu odigrali zadnje srečanje v evropskem tekmovanju v sezoni 2017/18.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši tekmec. Tri minute do glavnega odmora so vodili že z osmimi točkami naskoka, do konca 20 minut pa zadržali prednost treh točk. Po polovici tretje četrtine so gostje po dolgem času povedli. Ko so v 34. minut Grki povedli za 13 točk, je bilo jasno, da bodo Ljubljančani le s težka prišli do petega para točk. Košarkarji AEK-a, ki so izgubili kar 22 žog, a imeli deset skokov več kot slovenski prvaki, so prednost zadržali do konca obračuna in vknjižili sedmo zmago v Ligi prvakov.

Najboljši strelec Petrol Olimpije je bil Gregor Hrovat s 15 točkami, pri gostih jih je Vince Hunter dosegel 20. Ljubljančane v zadnjem kolu Lige prvakov čaka obračun z zadnjeuvrščeno Radom Roso.