Šentjur šokiral Helios, Šenčur pa Hopse

Rubrika: Liga Nova KBM

V petek se je s tekmama med Krko in Petrol Olimpijo ter Zlatorogom in Sixt Primorsko začela nova sezona Lige Nova KBM. Zmage so se veselili Ljubljančani in Primorci. V soboto je Šentjur premagal Helios Suns, Šenčur GGD je prišel do zmage nad Hopsi. Drugo kolo bosta v nedeljo sklenili Ilirija in Rogaška. Datumi odloženih tekem prvega kola bodo znani naknadno.

Liga Nova KBM, 2. krog, 14.10.
ŠENTJUR
 – Helios Suns 79:76 (19:13, 14:20, 19:21, 27:22)
Pešič 23, Popadić (7 podaj) in Maček po 16; Močnik 17 (5 podaj), Rojc 15, Pelko in Mahkovic (6 skokov) po 13.

Šentjurčani so v uvodni tekmi sezone vpisali zmago. V razburljivi tekmi, polni preobratov, so bili ob koncu izbranci Andreja Žaklja mirnejši in natančnejši.

Ekipi sta bili v prvem polčasu bolj ali manj izenačeni, v prvi četrtini so za odtenek boljši vtis pustili domači, ki so največ vodili za šest (ob koncu prvih desetih minut), v drugi pa gosti. Drugih 20 minut sta moštvi tako začeli z neodločenim izidom 33:33.

V tretji četrtini so Domžalčani nadaljevali boljšo igro iz druge četrtine in v 14. minuti po prostem metu Mihe Zupana prvič na tekmi povedli za deset točk (43:33). Toda gostitelji se niso predali, s trojkama Matica Mačka in Miloša Pešiča so se spet približali zgolj na točko (45:46) slabe štiri minute pred koncem tretje četrtine.

V zadnji del sta ekipi vstopili praktično poravnani. Tako je bilo vse do minute in pol pred koncem, ko so s košem Davida Gabrovška domači povedli z 72:66. Toda gosti so se 49 sekund pred koncem spet približali le na koš zaostanka. Sledila je minuta odmora domačega stratega.

To se mu je obrestovalo, saj je Maček 25 sekund pred zadnjo sireno s trojko svojo ekipo popeljal na 75:70. Z minuto odmora so nato “vrnili” Domžalčani, prav tako pa tudi s trojko Mateja Rojca 17 sekund pred koncem. Marko Popadić je nato pri domačih zadel oba prosta meta (77:73), na drugi strani pa Jure Močnik le enega.

Do konca je ostalo še 14 sekund, v katerih so gosti skušali s hitrimi osebnimi napakami ujeti priključek, kar pa jim ni uspelo. Tomaž Bolčina je namreč tudi naslednja prosta meta zadel.

Tajfun bo v 3. kolu prihodnjo soboto gostoval pri Sixtu Primorski, Helios pa bo gostil Ilirijo.

Hopsi – ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 73:80 (23:23, 12:19, 19:17, 19:21)
Čup 18 (11 skokov), Collins 15, Bukovič 13; Pavić 22 (7 skokov), Murić (7 skokov) in Pavković po 19.

Košarkarji Polzele so v uvodnem nastopu v prvenstvu doživeli poraz proti Šenčurju. Za odločilno prednost Gorenjcev sta v drugi četrtini poskrbela Dino Murić in Smiljan Pavić, ki sta minimalni zaostanek spremenila v +7 za goste. Po menjavi strani so se gostitelji približali na dve točki, a kaj kmalu spet zaostajali za 10. Prednost gostov iz Šenčurja pa vseeno ni narasla na razliko, ki bi Gorenjcem zagotavljala mirno končnico.

Domači navijači so se nadejali zanimive končnice, ko so gostitelji sedem minut in pol pred koncem znižali na 62:64, a veselje je bilo kratkotrajno, saj so gostje s serijo košev vnovič ušli na varno razdaljo. Štiri minute pred koncem so gostje po trojki Murića vnovič vodili za 11 in zmagovalec je bil znan.

Hopsi bodo v tretjem kolu 23. oktobra gostovali pri Petrolu Olimpiji, Šenčur pa bo dva dni prej gostil Laščane.

15.10.
Ilirija – Rogaška (19.00)