BRAVO: Duščakove mladinke med 8 v Evropi!

Rubrika: Mlajše selekcije

Slovenska reprezentanca deklet do 18 let se je danes pomerila z Italijo na tekmi osmine finale evropskega prvenstva in po napetem zaključku prišla do zmage s 53:51. Jutri se bodo Slovenke v četrtfinalu pomerile s Srbijo.

EP DU18, osmina finala, 9.8.
Italija – SLOVENIJA 51:53 (15:21, 11:12, 12:10, 13:10)
Slovenija: Friškovec 21 (9 skokov), Goršič 11 (13 skokov), Krošelj 7, Zoran 5, Kozina Bubnič 3, Pamić, Kramžar in Dautović po 2, Prevodnik, Kenda, Ahac, Mehle.

Slovenska reprezentanca deklet do 18 let je danes na srečanju osmine finala s 53:51 ugnala reprezentanco Italije in se tako uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva.

Slovenke so tekmo osmine finala začele v postavi Friškovec, Goršič, Zoran, Kramžar in Krošelj. Do pete minute tekme sta bila obe ekipi zelo izenačeni in sta se izmenjavali v vodstvu. Italijanke so še vodile z izidom 11:10, nato pa so si varovanke Slavka Duščaka z delnim rezultatom 9:0 priigrale osem točk prednosti. Ob koncu prvih desetih minut je rezultat znašal 21:15 v slovensko korist.

Slovenke so v drugi četrtini prvi koš dosegle šele po dobrih štirih minutah igre. Kljub slabšim napadom slovenskih košarkaric, je vodstvo ostalo v slovenskih rokah, saj so tudi Italijanke zgrešile številne odprte mete. Ob koncu druge četrtine so Slovenke prvič povedle z devetimi točkami naskoka (30:21), na polčas pa so odšle s prednostjo sedmih točk (33:26).

Tudi skozi celotno tretjo četrtino so vodile slovenske košarkarice. Italijanke so se približale na največ dve točki zaostanka, ob koncu tretjega dela pa je Slovenija vodila s 43:38.

Na začetku zadnje četrtine so Italijanke z delnim izidom 6:0 ponovno povedle (45:43). Slovenke so prvi koš v zadnjem delu obračuna dosegle šele po šestih minutah igre. V napetem zaključku obračuna pa je zmago Slovenije potrdila Zala Friškovec s štirimi zadetimi prostimi meti.

Zala Friškovec je bila tudi najboljša strelka srečanja z 21 točkami, k temu dosežku pa je dodala še 9 skokov. Teja Goršič je dosegla dvojni dvojček (11 točk, 13 skokov), Aleksandra Krošelj pa je dodala sedem točk.

Slovenija se bo jutri v četrtfinalu evropskega prvenstva pomerila s Srbijo, ki je danes v osmini finala premagala Latvijo.