Srečno in uspešno našim mladinkam!

Rubrika: Mlajše selekcije

Slovenska reprezentanca deklet do 18 let danes začenja z nastopi na evropskem prvenstvu. Prve tekmice Slovenk bodo Čehinje. Srečanje si bo mogoče ogledati na Facebook in spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.

EP DU18, 1. krog, 5.8.
Slovenija – Češka (13.00)

Slovensko reprezentanco deklet do 18 let danes čaka prvi obračun na evropskem prvenstvu na Madžarskem. Prve tekmice Slovenije v skupinskem delu bodo košarkarice Češke. Slovenke so se s Češko nazadnje pomerile na lanskem evropskem prvenstvu na tekmi za razvrstitev od 9.-16. mesta. Takrat so bile uspešnejše Slovenke (58:56). Češka ima na evropskih prvenstvih do sedaj zbrano eno srebrno in tri bronaste kolajne, Slovenija pa je v tej kategoriji še brez medalje. Tekmo si bo mogoče ogledati na Facebook in spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.

Jutri čaka Slovenijo obračun drugega kola skupinskega dela proti reprezentanci Litve, v ponedeljek pa se bodo Slovenke pomerile še z Rusijo. V osmino finala se uvrstijo vse štiri reprezentance iz skupinskega dela. Slovenska skupina se križa s skupino D, v kateri se bodo pomerile reprezentance Francije, Bosne in Hercegovine, Italije ter Belgije.

Izjava pred tekmo:

Slavko Duščak, selektor slovenske reprezentance deklet do 18 let:
Prvo tekmo na evropskem prvenstvu igramo proti reprezentanci Češke, ki je bila pred dvema leti četrta na ep. Reprezentanca Češke ima v svojih vrstah nekaj visokih igralk, zato skušajo veliko igrati pod samim obročem. Zelo pomemben faktor bo skok, ki ga bo potrebno dobiti. V napadu pa bomo napadali njihove visoke igralke, vsilili jim bomo našo igro in se borili za vsako žogo.