Mladinci po četrtfinale!

Rubrika: Mlajše selekcije

Slovenska reprezentanca fantov do 18 let se bo danes v osmini finala evropskega prvenstva pomerila z Bosno in Hercegovino. V skupinskem delu so Slovenci zabeležili dva poraza in zmago. Tekmo osmine finala si bo mogoče ogledati na Facebook strani in spletni strani KZS.

EP U18, osmina finala, 2.8.
Slovenija – BiH (13.30)

Slovensko reprezentanco do 18 let danes čaka obračun osmine finala evropskega prvenstva proti reprezentanci Bosne in Hercegovine. Slovenci so v skupinskem delu zasedli tretje mesto, dosegli pa so poraza proti Grčiji in Litvi ter zmago proti Finski. Bosanci pa so v skupini D zasedli drugo mesto, zabeležili pa so zmagi proti Franciji in Slovaški, izgubili pa so proti Latviji. Varovanci Tomaža Fartka so se z Bosno pomerili na dveh pripravljalnih tekmah na začetku julija in bili na obeh uspešni. Bosanci so na lanskem prvenstvu zasedli šesto mesto, na turnirjih stare celine pa še niso osvojili odličja. Tekmo osmine finala si bo mogoče ogledati na Facebook strani in spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.

Najboljši strelec Bosne in Hercegovine na tem prvenstvu je Sani Campara s povprečjem 22,7 točke na srečanje. V reprezentanci Slovenije pa je najučinkovitejši David Kralj s 17 točkami na srečanje, na tekmi 3. kola skupinskega dela je proti Finski dosegel 32 točk.

Zmagovalka obračuna med Bosno in Slovenijo se bo v četrtfinalu evropskega prvenstva pomerila z zmagovalko z obračuna med Srbijo in Nemčijo. Poraženka pa se bo borila za mesta od 9.-16. in obstanek v elitni diviziji.