Komu naslov? V igri Grosuplje, Janče, Olimpija in Zlatorog

Rubrika: Mlajše selekcije

Zaključni turnir državnega prvenstva za fante do 15 let bo v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije potekal v dvorani OŠ Dobrova. Polfinalni tekmi (Grosuplje : Janče in Union Olimpija : Zlatorog Laško) bosta na sporedu v petek, 21. aprila, finale ter tekma za tretje mesto pa v nedeljo, 23. aprila.

Zaključni turnir DP 15 let, polfinale, 21.4.
Grosuplje – Janče Energetika (15.00)

Peter Hojč, trener Grosupljega A:
“Ne glede na razplet finalnega turnirja sem na svojo ekipo zelo ponosen. Skozi celotno sezono smo kazali konstantne igre in redni del zaključili na prvem mestu. V podobni luči se želimo predstaviti tudi na finalnem turnirju, kjer je jasno želja in cilj osvojitev naslova. Nas pa čaka izjemno izenačen turnir štirih enakovrednih ekip, kjer ni izrazitega favorita. Ostalim ekipam čestitke za uvrstitev na finalni turnir in upam, da bomo skupaj prikazali lepe in atraktivne košarkarske predstave.”

Dan Duščak, kapetan Grosupljega A:
“Najprej bi čestital vsem ekipam, ki so se uvrstile na finalni turnir. Upam, da bo turnir potekal v žaru borbe in mnogo lepih potez. Na turnir vstopamo s prvega mesta, ki je bil dokaz trdega dela na treningih čez celotno sezono. Za nas bo to ena nova izkušnja, iz katere bomo poizkušali iztržiti samo najboljše. Verjamem, da bomo kot ekipa pokazali vse dobre lastnosti najboljših ekip, ki so nas krasile čez sezono.”

Danilo Podgoršek, trener Janč Energetike:
“Uživati na treningih, zgraditi disciplinirano in odgovorno ekipo, privzgojiti dobre delovne navade in preživljati prosti čas brez digitalnih medijev – to so bili glavni cilji te sezone. Z rezultatskimi cilji se nismo obremenjevali, seveda smo si želeli čim višje, nikakor pa se pred začetkom sezone nismo videli na zaključnem turnirju. Zdaj smo, kjer smo, zato vsem fantom še enkrat poklon in čim boljšo predstavo v Dobrovi!”

Aljaž Lampret, kapetan Janč Energetike:
“V tej sezoni smo se kot ekipa odlično izkazali ter presegli vsa svoja pričakovanja. Z odličnim delom igralcev in trenerja smo se prebili med najboljše štiri ekipi v Sloveniji. Čeprav je to že velik uspeh so naše misli sedaj usmerjene na (pol)finale, kjer nas čakajo vrstniki iz Grosupljega. V prihodnjih dneh se bomo zato še posebej potrudili na treningih, in čeprav na zaključni turnir vstopamo kot zadnji, se mislimo boriti do konca in presenetiti ostale ekipe. Po odlični sezoni nas torej najboljše se čaka. Seveda pa nam to ne bi uspelo brez zvestih navijačev, zato bo najbolje, da našo sezono zaključijo z nami v športni dvorani Dobrova in nas podpirajo vse do konca. Nazadnje pa bi se še zahvalil zvestim staršem, ki nas vozijo na treninge in tekme že vse od avgusta in nas zvesto podpirajo na vsaki tekmi. Pozivam vse navijače, da nas pridejo podpret v športno dvorano Dobrova v petek 21. 4. ob 15. uri. In nato se v nedeljo. GO JANČE GO!”

Union Olimpija – Zlatorog (17.00)

Izjave trenerjev in kapetanov pred zaključnim turnirjem:

Borut Fijavž, trener Uniona Olimpije A:
“Veselimo se nastopanja na prazniku pionirske košarke. Za trinajst od štirinajstih mojih fantov bo to prva takšna izkušnja. Ponosen sem na njih, osnovni skupni cilj sezone je dosežen. Vsi nasprotniki so odlične ekipe z odličnimi trenerji, dve tekmi pa odličen poligon za napredek. Želja je, da se odzovemo s srčno in ekipno igro ter da ob koncu z dvignjeno glavo rečemo, da smo dali vse od sebe. Samo v tem primeru bomo uspešni.”

Jan Gnamuš, kapetan Uniona Olimpije A:
“Na finalni turnir smo dobro pripravljeni in bomo vsako tekmo odigrali po najboljših močeh. Celotno sezono smo garali za naš cilj, po katerega gremo na ta turnir. Verjamem, da ga lahko z željo in borbo dosežemo.”

Žiga Jug, trener Zlatoroga A:
“Veseli nas, da se ta generacija po dveh letih ponovno vrača na zaključni turnir četverice, kar je nagrada za to skupino fantov, ki pridno napreduje iz sezone v sezono. V turnir vstopamo sproščeno. Potrudili se bomo, da predstavimo klub Zlatorog in mesto Laško v najboljši možni luči. Ostalim udeležencem čestitam za uvrstitev v sklepni del prvenstva in jim hkrati želim čim več športne sreče.”

Anže Medved, kapetan Zlatoroga A:
“Že pred sezono je bil naš cilj, da se uvrstimo vsaj na zaključni turnir. Kljub mnogim poškodbam, ki smo jih imeli med sezono, smo se na tekmah potrudili in dosegli naš cilj. Čestital bi soigralcem in trenerjema za trud in zaželel srečo vsem nam igralcem.”