Bogdanović rekordno, Curry ponovno vroč

Rubrika:

V noči na ponedeljek je bilo v ligi NBA odigranih 7 tekem. Na štirih so zmagale gostujoče ekipe, na treh domačini.

Od ekip slovenskih igralcev so bili aktivni New York Knicksi, Saša Vujačić pa tudi tokrat ni stopil na parket. New York se je pomeril z Golden Statom, boljši pa so bili aktualni podprvaki. Po malo slabšem začetku je Steph Curry med tekmo ponovno naravnal svojo roko in dosegel 5 trojk za skupnih 31 točk, z današnjimi zadetimi trojkami pa se je na večni lestvici lige NBA povzpel na deseto mesto.

V prvem polčasu so gledalci v legendarnem Madison Square Gardnu dobesedno spremljali samo košarkarsko tekmo – organizatorji so se namreč odločili, da v prvem polčasu ne bo nikakršnih glasbenih ali ostalih vložkov med samimi premori med igro in tudi med samo igro, da bodo lahko gledalci dejansko spremljali samo košarko in poslušali igralce in škripanje superg.

 

V Phoenixu je gostoval Boston, tekmo je v zadnji sekundi s trojko odločil Tyler Ulis in to ravno čez sicer najboljšega strelca tekme, Isaiaha Thomasa, bivšega igralca Phoenixa.

Napeto je bilo tudi na dveh tekmah med tekmeci v vzhodni konferenci. Washington je uspel ubraniti domačo zmago proti Orlandu. Domačini so zaostajali že za 17 točk, potem pa je na sceno stopil Hrvat Bojan Bogdanović, ki je v zadnji četrtini dosegel 15 točk (in rekordnih 8 trojk). S sedmimi asistencami se je v prvem nastopu za nov klub  izkazal tudi Brandon Jennings. Washington ima sicer v marcu brutalen razpored, odigrati mora namreč kar 16 tekem.

V Atlanti pa je zablestel zmagovalec letošnjega tekmovanja v zabijanju na tekmi All Star, Glen Robinson 3., ki je manj kot sekundo pred koncem zadel trojko za zmago za eno točko.

Prvo skupno zmago sta dosegla DeMarcus Cousins in Anthony Davis, New Orleans je premagal Lakerse, skupaj sta dosegla 57 točk in 24 skokov, Cousins pa je na tekmi presegel mejo 10.000 doseženih točk v ligi NBA.

Liga NBA, redni del sezone, 5.3.2017:

INDIANA – Atlanta 97:96
(George 34 točk; Hardaway Jr. 24 točk)

GOLDEN STATE – New York 112:105
(Curry 31 točk; Rose 28 točk)

Boston – PHOENIX 106:109
(Thomas 35 točk; Bledsoe 28 točk)

Orlando – WASHINGTON 114:115
(Ross 20 točk; Beal 32 točk)

UTAH  Sacramento 110:109
(Hood 28 točk; Lawson 19 točk)

Oklahoma – DALLAS 89:104
(Westbrook 29 točk; Curry 22 točk)

NEW ORLEANS – Los Angeles Lakers 105:97
(Davis 31 točk; Young 19 točk)