Hopsi boljši od Primorske

Rubrika: Liga Nova KBM

V predzadnjem obračunu 16. kola Lige Nova KBM so na Polzeli domači Hopsi gostili Sixt Primorsko. Na izenačeni tekmi so do pomembne zmage v boju za Ligo za prvaka prišli košarkarji s Polzele (73:67). Zadnje srečanje 16. kola med Portorožem in LTH Castings bo na sporedu 17. februarja.

hopsi03

Liga Nova KBM, 16. krog, 30.1.
HOPSI POLZELA – Sixt Primorska 73:67 (15:19, 20:19, 22:17, 14:12)
Čup 19 (8 skokov), Kosič 17 (8 podaj), Držić in Čebašek (9 skokov) po 13; Sanadze 17, Gajić 11 (6 skokov), Radulović (8 skokov) in Zupan po 9.

V boju ekip za Ligo za prvaka so po izenačeni tekmi končnico dobili Hopsi s Polzele in si z zmago zagotovili mirnejše nadaljevanje Lige Nova KBM.

Nekoliko bolje so sicer začeli Primorci, ki so uvodno četrtino dobili s tremi točkami razlike ter na odmor odšli z dvema točkama prednosti. Do začetka tretjega dela tekme so bili večji del v prednosti gostje, nato pa je v peti minuti tretje četrtine Žan Kosič zadel za vodstvo domačih s 47:46.

Po nekaj izenačenih minutah je v predzadnji minuti tega dela srečanja Ivan Držić zadel vse tri proste mete, v naslednjem napadu domačih pa je Kosič s košem gostitelje povedel v vodstvo s štirimi točkami prednosti. Po dveh zadetih prostih metih Čupa je prednost narasla na šest, rezultat po treh četrtinah pa je s trojko v zadnjem napadu postavil branilec gostov Aleksander Čapin (58:55).

Šest minut in pol pred koncem je s trojko Nejc Zupan znižal zaostanek gostov na točko (60:61), domači pa so z delnim izidom 8:0 dve minuti pred koncem povedli z 69:60. Ko je že kazalo, da bodo lahko domači vendarle gladko zmagali, je pol minute pred koncem Nejc Zupan znižal zaostanek le na tri točke (66:69). Do konca sta ekipi metali le še proste mete, več uspeha pa so imeli Polzeljani in so tako tekmo pripeljali do zmage, s katero so na četrtem mestu lestvice prednost pred šestouvrščenimi Primorci povečali na tri točke.

Že v petek, 3. februarja, bo v 17. kolu Sixt Primorska gostila Portorož, Hopsi pa bodo nato v soboto gostovali v Rogaški Slatini.