Šenčur ni pozabil Omana, Novak pa ne sme povedati, kar bi hotel

Rubrika: Liga Nova KBM

Med Helisom in Šenčurjem GD je očitno ostalo še nekaj neporavnanih računov, strasti pa se ponavadi razvnamejo pred ali po medsebojnih tekmah. Tako je bilo tudi sinoči po tekmi 14. kroga Lige Nova KBM, ki jo je z 79:71 dobil Helios.

novak
Ernest Novak, trener KK Šenčur GGD (foto: KK Šenčur GGD)

Ne dovolijo

“Stvari, ki bi jih želel komentirati, ne smem, ker mi tega ne dovolijo,“ je po koncu tekme dejal Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe. Ob tem omenimo, da je tekmo sodil sodniški trojec Blaž Zupančič (Ljubljana), Damjan Gajšek (Podčetrtek), Primož Pipan (Ljubljana).

Nejc Oman

To pa ni bilo vse. Kot poroča spletna stran Košarkarske zveze Slovenije, je uradni predstavnik gostujoče ekipe zapisal, da najavljajo pritožbo na registracijo tekme zaradi nastopa igralca Oman.

Komisar lige je tekmo registriral v skladu z 110. členom Tekmovalnih propozicij 1. SKL za člane z doseženim izidom, ker se kapetan ekipe ni podpisal v zapisniku tekme.

18-letni Nejc Oman sinoči ni stopil na parket, je pa bil v ekipi Heliosa, pred tem pa je bil član Šenčurja.

Po pravico na Fibo

“Težave nam je KZS nakopala tudi zaradi našega igralca, še enega Urbana, tokrat Omana. Slednji je naš igralec, a je KZS dovolila, da igra v Domžalah. Sodbo smo predali FIBI in čakamo na odločitev. Situacija ni v ponos, ne KZS in ne aktualnem prvaku Heliosu. Občutek imamo, da smo premajhen klub, ki nima enakih pogojev za sodelovanje v prvi slovenski ligi,” je že jeseni na problem s Heliosom opozarjal direktor kluba Aleš Puhar.

“Urban Oman je igralec Helios Suns,” pa so tistikrat zapisali v Domžalah.