Večer v znamenju Puriča, Heca in Hojča

Rubrika: Študentska liga

Včeraj se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17, na sporedu pa so bile tekme v moških skupinah A, B in D. Kot zanimivost velja omeniti, da smo na zadnji tekmovalni dan v letu 2016 videli zelo privlačne dvoboje.

Študentska ligaSpalding UKL 2016/2017:

Skupina B (moški):
Fakulteta za strojništvo – FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE 42:50
(Lužar 16, Cimerman 10, Polajnar 10; Runovc 15, Jordan Rojko 13, Brecelj 7)

Glede na nabor igralcev smo pričakovali izenačeno tekmo. Prva četrtina se je končala neodločeno, polčas pa s tremi točkami v korist študentov s FDV. »Družbeniki« so celo tekmo izkoriščali premoč v višini, saj so po dobrih skokih po lastnim obročem izpeljali vrsto protinapadov, svoje napade pa gradili s spuščanjem žoge pod sam obroč. Ta taktika se jim je na koncu tudi obrestovala in na koncu so tekmo pripeljali do zanesljive zmage.

FAKULTETA ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO – Pedagoška fakulteta 68:44
(Purič 24, Klobčar 15, Gortnar 11; Abram 13, Kliček 8, Stenovec 7)

Pred tekmo so »gradbeniki« veljali za favorite. V prvi četrtini so se »pedagogi« temu še nekako upirali, v nadaljevanju pa so študentje s FGG izkoristili svojo kakovost in na koncu visoko zmagali.

Lestvica v skupini B (moški): Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 6, Fakulteta za družbene vede ter Pedagoška fakulteta 5, Fakulteta za strojništvo ter Medicinska fakulteta 4.

Skupina A (moški):
FAKULTETA ZA ŠPORT – Zdravstvena fakulteta 73:56
(Mežan 19, Kalezič 14, Drame 11; Tepič 20, Jesih 17, Andjušić 16);

Večji del prvega polčasa sta bili moštvi izenačeni in videli smo tudi nekaj zelo domiselnih akcij na obeh straneh. V nadaljevanju se je izkazalo, da imajo »športniki« vseeno nekaj več kondicijskih treningov in tudi košarkarskega znanja in tako »zdravstvenikom« zadali prvi poraz v tej tekmovalni sezoni.

BIOTEHNIŠKA FAKULTETA – Fakulteta za arhitekturo 53:49
(Podgornik Milosavljević 17, Brvar 13, Štrukelj 9; Derlink 19, Šenica 13, Mohorič 11)

Na samem začetku so imeli »arhitekti« odličen odstotek meta in na tak način so večali razliko v svojo korist iz minute v minuto. Največja prednost je znašala že kar 17 točk. V drugem polčasu je trener »biotehnikov« Butala s svojim taktičnim znanjem spreobrnil rezultat v korist svoje ekipe. Odlično je povezoval svoje fante tako v napadu kot v obrambi in uspelo jim je skoraj nemogoče. Premagali so odlično ekipo »arhitektov«.

Lestvica v skupini A (moški): Zdravstvena fakulteta 7, Fakulteta za šport ter Biotehniška fakulteta 6, Fakulteta za arhitekturo 5, Fakulteta za farmacijo 3.

Skupina D (moški):
Filozofska fakulteta – FAKULTETA ZA UPRAVO 51:52
(Heco 20, Fortič 10, Žmavc 8; Hojč 20, Sajevic 17, Đogič 5);

Še ena odlična tekma v nizu dobrih košarkarskih predstav na zadnji košarkarski dan v letu 2016. »Filozofi« so hitro povedli in na samem začetku je rezultat kazal že 8:2 v njihovo korist. V nadaljevanju je bilo kar nekaj prestreženih žog in hitrih akcij z lahkimi koši na obeh straneh. Polčas so ob boljši igri v drugi četrtini za dve točki dobili »upravniki«. V nadaljevanju smo gledali pravi dvoboj in bolj ko se je ura premikala proti polnoči, bolj je tekma postajala neodločena. Tudi v zadnjo četrtino so »upravniki« vstopili le z dvema točkama prednosti. Kljub velikemu številu izgubljenih žog na obeh straneh smo gledali odlično in korektno igro obeh ekip. V zadnjih sekundah tekme so imeli nekaj več sreče »upravniki«, ki so imeli proste mete ob neodločenem izidu le 9 sekund do konca tekme. Dežman je zadel samo 1 prosti met in po minuti odmora »filozofom« v zadnjih sekundah ni uspelo uspešno preobrniti tekme sebi v prid.

Lestvica v skupini D (moški): Fakulteta za upravo 6, Filozofska fakulteta 4, Pravna fakulteta 3, Fakulteta za matematiko in fiziko 2.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na URADNI SPLETNI STRANI LIGE.