V Domžalah gostuje vodilna ekipa turške lige!

Rubrika: Liga prvakov

Šesto kolo FIBA Lige prvakov prinaša zanimiv obračun za ljubitelje slovenske košarke. Helios Suns bodo namreč gostili turški Banvit, pri katerem pod vodstvom Saše Filipovskega nastopata tudi reprezentantna Edo Murić in Gašper Vidmar.

helios zmaga

Turško moštvo v tej sezoni dosega izjemno dobre rezultate. V ligaškem tekmovanju so namreč ob sedmih zmagah še neporaženi, s tem izkupičkom pa tudi zanesljivo zasedajo prvo mesto. Podobno uspešni so tudi v Ligi prvakov, kjer so jim edini poraz zadali košarkarji Arisa. Domžalčani so na drugi strani v tem evropskem tekmovanju doslej vknjižili eno zmago, v minulem kolu pa so morali premoč priznati izraelskemu Ironiju. Današnjo tekmo, ki se bo začela ob 18. uri, si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Šport TV.

Jakša Vulić, trener Helios Suns: “Helios Suns je v naši skupini Lige prvakov ekipa z daleč najmanjšim proračunom, tudi Bakken Bears, ki smo jih premagali v Domžalah, imajo za polovico večjega, nekateri klubi pa tudi do desetkrat. Posledica teh velikih vlaganj je tudi večja kakovost tekmecev in kdor je mislil, da je naš poraz prejšnji teden v Izraelu presenečenje, verjetno premalo pozna razmere v evropski košarki. Želim, da navijači vedo, da je za na nas vsaka zmaga v tem tekmovanju izjemen uspeh in da ne moremo obljubljati uspehov, lahko pa obljubljamo, da bomo dali na vsaki tekmi vse od sebe. Pred dvobojem z Banvitom je jasno, kdo je favorit, saj igramo proti ekipi, ki je brez poraza v turškem prvenstvu in je premagala že tri evroligaške ekipe. Upam, da bomo mi že nekoliko bolj kompletni, verjamem pa, da se bomo borili po najboljših močeh in bomo skušali izkoristiti vsako priliko, čeprav majhno, za presenečenje.”

Liga prvakov, 23.11.
Helios Suns – Banvit (18.00)