Hopsi premočni za Gorenjce, ki jim ni pomagal niti novi trener

Rubrika: Liga Nova KBM

Ekipa Hopsov s Polzele je dosegla še tretjo zmago v tej sezoni Lige Nova KBM. V četrtem kolu so v domači dvorani ugnali LTH Castings z rezultatom 98:77. Škofjeločani, ki so danes prvič igrali pod vodstvom novega trenerja Radeta Mijanovića, tako še vedno ostajajo brez zmage v tej sezoni državnega prvenstva.

0705_hopsi 

Polzeljani, ki so pred domačimi gledalci lovili tretjo zmago v tej sezoni, so tekmo bolje odprli in prvo četrtino dobili s petimi točkami razlike. V drugih desetih minutah je prednost narasla na 11 točk, do polčasa pa je uspelo gostom iz Škofje Loke razliko znižati na osem točk (46:38). Pri ekipi LTH Castings se je v drugem delu poznala utrujenost, saj so tokrat nastopila le z osmerico, saj so trije košarkarji na pripravah na evropsko prvenstvo reprezentance do 18 let (Dragan, Gorbachov in Mlakar). Poleg omenjene trojice pa je manjkal tudi izkušeni Željko Zagorac. V drugem polčasu je prednost domačih še rasla in na koncu pa so košarkarji s Polzele slavili zmago z rezultatom 98:77. Škofjeločani, ki so prvič nastopili pod taktirko novega trenerja Radeta Mijanovića, so tako zabeleži še četrti letošnji poraz, domači pa vknjižili tretjo zmago. Pri gostiteljih je največ točk dosegel Ivan Držić (21), ki se je štajerski ekipi priključil pred slabima dvema tednoma. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Jan Rebec z 19 točkami.

V naslednjem kolu se bodo Hopsi v gosteh pomerili z ekipo Sixt Primorska, Škofjeločani pa 5. novembra v domači dvorani gostijo Portorož.

Liga Nova KBM, 4. krog, 31.10.
HOPSI POLZELA – LTH Castings 98:77 (21:16, 25:22, 25:21, 27:18)
(Držić 21, Čebašek 20 (9 skokov), Godler 13; Rebec 19, Williams 18 (9 skokov), Sajevic 14)

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: –
“Danes je bilo najtežje poskrbeti za ustrezno motivacijo. Vesel sem, da so prav vsi igralci, ki so stopili na parket dosegli točke. Na žalost svoje priložnosti ni dočakal Andraž Stropnik, ki je poškodovan. Pokazalo se je, da je Ivan Držić prava okrepitev in da tudi ostali fantje prihajajo v formo.”

Rade Mijanović, trener LTH Castingsa:
“Čestitke ekipi s Polzele za zasluženo zmago. Mi smo bili v drugem polčasu enostavno premehki v skoku.”