Ilirjanke z novo kapetanko

Rubrika: Ženska košarka

V tem tednu so vse selekcije ŽKD Ilirija stopile v četrti teden priprav, v katerem bo članska ekipa odigrala tudi prvi dve prijateljski tekmi. Kapetanka ekipe je postala Polona Zalar.

Člansko ekipo Ilirije, ki se po treh letih vrača v 1. SKL za ženske, bo vodil Goran Jovanović, sicer tudi selektor članske reprezentance Bosne in Hercegovine. Od prvega dneva priprav na treningu vadi tudi pet novink – Anja Ilievski, Teja Kropivšek, Anja Klavžar, Rusinja Natalia Merkulova ter reprezentantka Polona Zalar, ki je tudi postala kapetanka ekipe.

Članska ekipa bo celotne priprave opravila v Ljubljani, kjer dekleta vadijo v ŠRC Ježica, v športnem centru Gym24 ter tudi na zunanjih površinah. Jovanoviću bosta asistirala Matjaž Mlakar ter Rok Razdevšek iz Global Sports Clinic, ki bo skrbel za telesno pripravo igralk. Na sledeči povezavi si lahko ogledate tudi video utrinke s prvih treningov:

Mišo Sambolić, predsednik ŽKD Ilirija:
“Vse selekcije so že v polnem treningu. Medtem, ko članska ekipa celotne priprave opravlja v Ljubljani, kjer imajo igralke vrhunske pogoje za delo, smo za mlajše selekcije poleg treningov v Ljubljani organizirali tudi priprave v Tolminu, za najmlajše pa tradicionalni Panter kamp v Ljubljani. Vsem dekletom in trenerjem želimo zagotoviti odlične pogoje za delo, saj se zavedamo, da je to osnova za napredek in dobre rezultate v sezoni.”

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija:
“Že kar težko smo pričakovali začetek priprav na novo sezono katere se zelo veselimo, saj bomo s člansko ekipo po treh letih ponovno igrali v 1. SKL za ženske. S selekcijo starejših pionirk pa bomo premierno nastopili v regionalni WABA ligi. Dekleta so že opravila prvi sklop treningov ter testiranja in meritve pod vodstvom Global Sports Clinic, v kateri bodo med drugim skrbeli za telesno pripravljenost igralk. Članska ekipa bo do pričetka sezone predvidoma odigrala 8 pripravljalnih tekem, prav vse proti mednarodnim nasprotnicam. Nimamo nobenih rezultatskih imperativov, v vseh selekcijah želimo predvsem kvalitetno in dobro delati, vsekakor pa bomo v vseh tekmovanjih iskali priložnost za čim višje uvrstitve.”

Goran Jovanović, glavni trener članske ekipe ŽKD Ilirija:
“Na začetku priprav smo po opravljenih testiranjih največ časa posvetili dvigovanju telesne pripravljenosti, ki bo zagotovo eden izmed ključnih dejavnikov za uspešno sezono. Obenem na treningih že vpeljujemo osnove košarkarske igre ter igralnih principov. Zagotovo bo trajalo kar nekaj časa, da se dekleta privadijo na sistem dela in pričakovanja, pri čemer nam bodo pomagale tudi številne prijateljske tekme. Zadovoljen sem s pristopom deklet na vseh treningih. Vesel sem, da se zavedajo, da bomo morali, v kolikor bomo želeli biti konkurenčni, delati trdo in veliko. Glede na pogoje, ki jih imamo, verjamem, da bomo napredovali iz treninga v trening.”

Polona Zalar, kapetanka ŽKD Ilirija:
“Priprave na novo sezono potekajo v polnem teku. Strokovni štab se je projekta lotil zelo resno, punce treniramo dvakrat dnevno pod odličnimi pogoji. Treningi so intenzivni, kar je v obdobju priprav tudi pričakovano. Ekipa je nova, med seboj se še spoznavamo, ampak kljub starostnim razlikam je vzdušje dobro, do začetka sezone pa ga bomo le še izboljšale.”

Comments