V soboto Samsung DP košarke 3×3 stopa v 13. sezono

Rubrika: Nižje slovenske lige

samsung 3x3V soboto se v središču Ljubljane začenja 13. sezona Samsung košarke 3×3. V uradnem državnem prvenstvu Košarkarske zveze Slovenije v ulični košarki bomo letos iskali najboljšo zasedbo kar v sedmih kategorijah. Poleg petih tekmovalnih (fantje U15, U18, U21, člani, dekleta U16 in ženske) tudi v rekreativni kategoriji.

Karavana Samsung košarke 3×3 bo to poletje gostovala širom Slovenije. Kvalifikacijskemu turnirju pod grajskim gričem na Stritarjevi ulici bodo sledila še druženja v novomeškem športnem parku Loka (25. junij), na Tartinijevem trgu v Piranu (2. julij) ter v sklopu festivala Pivo in cvetje na Trubarjevem nabrežju v Laškem (16. julij). Sezona se bo tradicionalno sklenila s košarkarskim spektaklom na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer bo 13. avgusta potekal finalni turnir.

3x3
(foto: KZS)

Nova kategorija in prilagojena pravila za rekreativce

Letošnja sezona znova prinaša nekaj novosti. Ena izmed njih je nova kategorija za dekleta do 16 let (U16), katere namen je še povečati zanimanje za košarko 3×3 v tej starostni kategoriji, ki bo čez dve leti imela možnost nastopiti na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu.

Rekreativci (nastopajo lahko le neregistrirani košarkarji ter igralci 4. SKL v sezoni 2015/2016), bodo tudi to sezono kot edini igrali po nekoliko prilagojenih pravilih – z žogo velikosti številka sedem ter omejitvijo napada na 20 sekund (v preostalih petih kategorijah veljajo FIBA pravila, z žogo velikosti šest ter omejitvijo dolžine napada na 12 sekund).

PODROBNEJŠA PRAVILA KOŠARKE 3×3


Mamljive nagrade
Da bodo boji pod obroči še toliko bolj neizprosni, bodo poskrbele tudi mamljive nagrade za najboljše, ki so jih organizatorji zagotovili v sodelovanju s svojimi sponzorji. Poleg denarnih nagrad pri članih in na finalu pri ženskah, bo najboljša trojica na vseh turnirjih prejela vstopnice za letošnje pripravljalne in kvalifikacijske tekme moške članske reprezentance.

Boj za mesta v reprezentanci
Posebej zanimivo bo tudi letošnje poletje spremljati boje v moški članski ter ženski druščini, kjer se konkurenca iz leta v leto zaostruje. Kot je že v navadi, si bo mesto v dresu z državnim grbom zagotovila ekipa, ki bo skozi celotno sezono (upoštevajo se tri najboljše uvrstitve na kvalifikacijskih turnirjih ter rezultat na finalu) zbrala največ točk.

Pester spremljevalni program
Na turnirjih pa ne bo pestro le med samim tekmovanjem, temveč tudi med vmesnimi premori. Poleg nagradnih iger bodo že tako razgreto ozračje dodatno začinile mične plesalke, ostala presenečenja pa naj zaenkrat ostanejo skrivnost.

Zadnji dnevi zbiranja prijav
Si že našel svojo trojko prijateljev? Pridruži se nam pod obroči to soboto, od 10. ure dalje, na Stritarjevi ulici v Ljubljani. Prijave ekip zbiramo do četrtka, do polnoči, na spletnem naslovu www.kzs.si/3×3/prijava.