Pipan v Stožicah, Tajfun čaka Krko, Helios pa Rogaško

Rubrika: Liga Nova KBM

V Ligi Nova KBM za prvaka bodo v soboto na sporedu tekme 6. kola. Ob 20. uri si bosta v Šentjurju nasproti stali zasedbi Tajfuna in Krke. Obračun boste lahko v živo spremljali preko spleta na kzs.si ter na drugem programu Šport TV-ja.

Prva tekma tega kola Lige za prvaka bo na sporedu že dve uri pred tem. V Domžalah se bosta merili zasedbi Heliosa Sunsev in Rogaške. Obračun bo prenašala TV Slovenija 2. Ob 19. uri bo sledil še pivovarski derbi med Union Olimpijo in Zlatorogom Laško.

Liga Nova KBM za prvaka, 6. krog, 16.4.

Helios Suns – Rogaška (18.00)

Jakša Vulić, trener Heliosa Suns:
“Z Rogaško smo se v tej sezoni pomerili že velikokrat, tako da je težko napovedati kar koli novega, kar bi bilo pametno. S sobotnimi nasprotniki se poznamo zelo dobro. Na tekmi bo odločala trenutna inspiracija igralcev, njihova razpoloženost pri metu ter osredotočenost pri ostalih segmentih igre. Možnosti za zmago obeh ekip na tej tekmi so polovične. Mi bomo poskusili odigrati najboljšo partijo, ki jo lahko prikažemo s trenutno razpoložljivimi igralci. Naši igralci so zaradi manjše rotacije utrujeni, a ko jih na tekmah prevzame adrenalin, je vse to kaj kmalu pozabljeno.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Čaka nas šesta medsebojna tekma s Helios Sunsi. Zadnji dve tekmi v Domžalah sta bili napeti do zadnjih sekund, tudi tokrat pričakujem podobno zgodbo. Mi se bomo s kar največ borbenosti in osredotočenosti, če bo potrebno pa tudi z nekaj športne sreče, domov skušali vrniti neporaženi.”

Union Olimpija – Zlatorog (19.00)

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije:
“Liga Nova KBM za prvaka je izjemno izenačena. Nemogoče je pred tekmami napovedati zmagovalca. Tekmo igramo v domači dvorani Stožice, zato jo moramo dobiti. Ponoviti moramo predstavo z zadnjih tekem, to velja tako za igro kot sam pristop. Poskusiti moramo igro dvigniti še na nekoliko višji nivo in predvsem se moramo dobro pripraviti na zelo čvrsto igro Zlatoroga, ki gre včasih tudi preko meja košarke.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Pred nami je še eno izredno težko gostovanjem, na katerem se moramo bolje izkazati, kot smo se na prejšnjem. Če bodo moji fantje odigrali tako kot v Domžalah, potem nimamo nobene možnosti za uspeh, v kolikor pa bomo pokazali karakter kot na prejšnjih tekmah pa se lahko nadejamo ugodnega rezultata.”

Tajfun – Krka (20.00)

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
“Krka je ekipa, ki ima najbolj zapolnjene vse igralne pozicije in je ena glavnih favoritinj za osvojitev naslova državnega prvaka. Na zadnjih medsebojnih tekmah nas je premagala, v zadnjem kolu Lige Nova KBM pa doživela poraz, zato bo na sobotnem srečanju v rahli prednosti. Verjamem, da smo tudi mi sposobni priti do zmage. Naredili bomo vse, da presenetimo novomeško ekipo ter dosežemo prvo zmago v Ligi za prvaka.

Vladimir Anzulović, trener Krke:
“Sezona Lige Nova KBM je zelo izenačena in prav vsako moštvo išče priložnost za zmago na vsaki tekmi. Naša želja je, da na gostovanju v Šentjurju popravimo slab vtis s tekme proti Union Olimpiji.”