Krka in Athlete Celje za naslov

Rubrika: Ženska košarka

V Novem mestu se je začel zaključni turnir državnega prvenstva do 19. leta starosti. V sobotni finale so se uvrstile košarkarice Krke, ki so s 66:50 premagale Triglav, in igralke Athlete Celja, ki so zabeležile zmago (92:52) nad Grosupljem.

portna dvorana Marof ta vikend gosti najboljše košarkarice v kategoriji do 19. leta starosti. Z zanesljivima zmagama na polfinalnih tekmah sta se v sobotni finale uvrstili ekipi Krke in Athlete Celja.

Košarkarice Krke so tekmo v svojo korist prelomile v drugi četrtini, ko so tudi prvič povedle z 11 točkami razlike (26:15). Triglavankam se je v nadaljevanju sicer še uspelo nekoliko približati, a so v drugem polčasu še naprej na parketu prednjačile Novomeščanke in tekmo na koncu zanesljivo dobile s 66:50.

Aleksandra Krušelj je pri Krki dosegla 24 točk in zbrala šest skokov, Maruša Seničar pa je vknjižila šest točk, podelila osem podaj in zbrala 15 skokov. Za Triglav je 19 točk dosegla Nina Jesenšek. Varovanke Saša Rebernika so na tekmi zadele kar 10 od 25 metov za tri točke.

Igralke Athlete Celja so na drugi polfinalni tekmi upravičile vlogo favoritinj in proti Grosuplju slavile visoko zmago, z 92:52. Celjanke, branilke naslova iz lanske sezone, so tekmo odprle z nizom 24 zaporednih točk, za tem pa prednost višali iz minute v minuto. Grosupeljčanke so se nekoliko približale le v zadnji četrtini, a je bil zaostanek previsok.

Pri Celju sta dve igralki dosegli oziroma presegli mejo 20 točk. Annamaria Prezelj je dosegla 23 točk, Althea Gwashavanhu pa je dodala 20 točk in pet skokov. Za Grosuplje sta po 14 točk prispevali Maš Gabrijel in Teja Goršič.

Tekmi za končno razvrstitev sledita v soboto. Tekma za 3. mesto se bo začela ob 16.30, finale sledi ob 18.30.

:: POVEZAVA DO SPLETNIH PRENOSOV

:: BILTEN FINALNEGA TURNIRJA

Finalni turnir DP mladink U19, polfinale, 25.3.
KRKA – Triglav 66:50 (14:13, 15:9, 21:16, 16:12)
(Krošelj 24 (6 skokov), Zoran 16; Jesenšek 19, Jakobčič 13 (13 skokov))

Sašo Rebernik, trener Krke:
Čestitke dekletom za prigarano zmago, celotna ekipa je verjela vanjo! Ključ do uspeha na tej tekmi je bila igra v skoku, ki smo ga nadzirali in bili tudi pri tem parametru igre na koncu boljši. Kljub zmagi ostajamo trdno na tleh. V soboto nas čaka nova tekma, na kateri si želimo novega presenečenja in naslova državnega prvaka.

Gašper Sluga, trener Triglava:
Čestitke nasprotnicam za zasluženo zmago. Odsotnost Ane Šarić in slabo zapiranje prostora pod svojim obročem sta ključna razloga, da bomo v soboto igrali na tekmi za 3. mesto. Naš cilj pred finalnim turnirjem je bil, da osvojimo eno izmed medalj. Naredili bomo vse, da to tudi izpolnimo.

ATHLETE CELJE – Grosuplje 92:52 (37:10, 21:8, 26:10, 8:24)
(Prezelj 23, Gwashavanahu 20 (5 skokov); Gabrijel (5 podaj) in Gorišič (5 skokov) po 14)

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
Čestitke dekletom za uvrstitev v finale državnega prvenstva, Grosupeljčankam pa za korektno igro. Potrdili smo vlogo favorita in zasluženo zmagali. V soboto nas čaka popolnoma drugačna tekma. Ekipa Krke je v polfinalu proti Triglavu igrala odlično. Upam, da pokažemo pravo energijo ter osvojimo nov naslov.

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
Čestitke ekipi Athlete Celja za zmago. Težko je igrati tekmo s sedmimi igralkami, med katerimi sta dve komajda živi. Če gledamo celotno sezono ni slaba. V polfinalu smo naleteli na močnega nasprotnika. Škoda je, da nam je zaradi izgubljenih žog na začetku ušel, a kvaliteta celjske ekipe je nesporna. Pred tekmo za tretje mesto se bomo poskusili sestaviti in naredili vse, kar je v naši moči. Upam, da bo Pia Zupan nared tudi za svojo zadnjo tekmo v kategoriji deklet U19.

Tekma za 3. mesto, sobota, 26. marca, ob 16.30:
TRIGLAV : GROSUPLJE (spletni prenos)

Finale, sobota, 26. marca, ob 18.30:
KRKA : ATHLETE CELJE (spletni prenos)