Severjeva pri »športnicah« in Petejan, Hojč ter Dežman pri »upravnikih« največ pripomogli pri zmagi svojih ekip

Rubrika: Študentska liga

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2015/16. Tako v ženski kot moški konkurenci smo videli zaključek bojev v ligaškem delu tekmovanja. Derbija večera so dobile »športnice« v ženski konkurenci in »upravniki« v moški konkurenci, ki so si tako priborili boljše izhodišče za nadaljevanje tekmovanja. Razveseljivo je, da se v dvorano vračajo navijaške skupine, do sedaj pa so imeli najboljšo podporo s tribun »kemiki«.

0803_studentska_00
V študentski ligi (foto: Andrej Peunik)

Skupina B (Ž):

Pedagoška fakulteta – FAKULTETA ZA FARMACIJO 36:42
(Dremel 12, Hatić in Jerman 9; Dolenc 16, Žibert 10, Gregorčič 8)

Mirna tekma dveh simpatičnih ekip, ki sta rezultatsko bili zelo blizu skozi celotno srečanje. »Farmacevtke« so pod vodstvom odlične igralke Žibertove odlično zaključevale zastavljene akcije in uspešno vknjižile nov par točk. Tokrat je »pedagoginjam« zmanjkalo nekaj moči za bolj razburljiv zaključek tekme.

Filozofska fakulteta – FAKULTETA ZA ŠPORT 26:53
(Perić 13, Gjerkeš 4, Meh, Pivač, Žagar in Kovač 2; Sever 12, Gogola in Kastelic 8)

Derbi ženskega dneva SPALDING UKL 2015/16. Visokorasle »filozofinje« so že na samem ogrevanju pokazale, da danes mislijo resno vzeti mero »športnicam«. Na njihovo žalost se jim načrt ni izšel, kajti »športnice« so skozi celotno srečanje držale visok nivo agresivnega pokrivanja in hitrega tempa igre. »Filozofinje« so hitro priznale premoč v kondicijskem smislu in tako tudi čestitale »športnicam« za zmago.

Lestvica v skupini B (Ž): Fakulteta za šport 6, Fakulteta za farmacijo 5, Filozofska fakulteta 4, Pedagoška fakulteta 2;

Skupina F (M):

PRAVNA FAKULTETA – Pedagoška fakulteta 46:38
(Strban 19, Kolenc 15, Aleksovski 5; Seručar 15, Abram 12, Roljič 5)

Tako srčnih ekip kot sta si danes nasproti stali že dolgo nismo videli. Obe ekipi z jasnim ciljem po zmagi sta se enakovredno kosali vse do zaključka tekme. Večji del srečanja so imeli rahlo prednost »pedagogi«, ki pa jim na koncu ni uspelo tisto, kar so si zadali v dnevnem načrtu. »Pravnike« je kapetan ekipe popeljal v vodstvo pri rezultatu 37:35 in takrat so se njegovi soigralci razigrali in tekmo odločili v svojo korist.

EKONOMSKA FAKULTETA – Filozofska fakulteta 60:53
(Rogelja 25, Gwashavanhu 9, Kruljac 7; Heco in Fortič 14, Beličič 10)

Še ena odlična tekma, ki nam je postregla z odlično košarko in nekaj domiselnih akcij na obeh straneh. »Ekonomisti« so potrebovali kar nekaj časa, da so ogreli svoje telo na delovno temperaturo in začeli igrati tako kot se pričakuje z njihove strani. Trener »ekonomistov« Zovko je moral nekajkrat pošteno povzdigniti glas nad svoje igralce. Ti so v tretji četrtini začeli mleti vse pred seboj in tako so si do konca tega dela igre priigrali visoko prednost. Srčnim »filozofom« ni preostalo nič drugega kot, da so v zadnji četrtini zaigrali na vse ali nič. S svojo prizadevnostjo so občutno znižali prednost »ekonomistov«, vendar so jim morali na koncu le čestitati za zasluženo zmago.

FAKULTETA ZA UPRAVO – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 58:48
(Petejan in Hojč 14, Dežman 13; Škedelj 12, Verbič 11, Kos 10)

Derbi dneva ni upravičil pričakovanj. »Kemiki« so prišli na tekmo kar brez treh ključnih igralcev, tako da zmaga »upravnikov« ni bila niti v enem trenutku pod vprašajem. V prvem delu igre so »kemiki« še nekako držali priključek s svojimi nasprotniki, saj se je polčas končal le s štirimi točkami prednosti v korist igralcev FU. Ti so na začetku tretje četrtine stopili na plin in dokaj hitro odločili tekmo. V zadnji četrtini smo tako na eni kot drugi strani videli v igri kar nekaj rezervistov, ki so izkoristili svoje minute pred odločilnimi tekmami.

Lestvica v skupini F (M): Fakulteta za upravo 10, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 9, Ekonomska fakulteta 8, Pravna fakulteta 7, Filozofska fakulteta 6, Pedagoška fakulteta 5;

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2015/16 lahko dobite na uradni spletni strani.