Olimpija v Kazan po častno slovo in piljenje forme

Rubrika: Eurocup

Union Olimpijo danes ob 17.00 po slovenskem času čaka še zadnja tekma EuroCup LAST32 v sezoni 2015/2016. Ljubljančani bodo gostovali pri prvouvrščeni ekipi skupine Unicsu iz Kazana. Zmaji, ki nimajo več možnosti za uvrstitev v izločilne boje, se bodo poskušali čim boljše zoperstaviti Unicsu, ki je eden izmed favoritov za osvojitev EuroCupa. Ekipa trenerja Gašperja Potočnika v Rusijo potuje v polni zasedbi. Srečanje bo v neposrednem TV prenosu na Šport TV.

Olimpija

Pokal EuroCup, drugi del, 6. krog, 10.2.
Unics – Union Olimpija (17.00)

Union Olimpija iz Rusije po tekmi direktno potuje v Srbijo, kjer jo v soboto, 13.2. ob 19.00 čaka pomembna tekma Lige ABA. Nasprotnik bo presenečenje Lige ABA – Mega Leks.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: “Mislim, da bi bila zmaga v Kazanu verjetno najbolj zahtevna do sedaj. Unics je izjemna ekipa, ki praktično ne pozna poraza. Zavedamo se za kako nevarnega in težkega nasprotnika gre. Čaka nas izjemno zahtevno in naporno potovanje v Rusijo. Verjamem, da nam bo tudi to pobralo ogromno moči, praktično nimamo časa za trening in pripravo na nasprotnika. Ne glede na to, v Kazan odhajamo, da se pokažemo v čim boljši luči in naredimo vse, da se po najboljših močeh zoperstavimo favoriziranemu nasprotniku. Če bo to dovolj za končni uspeh, pa težko napovem.”

Blaž Mahkovic, igralec Uniona Olimpije: “Lepo bi bilo, da evropsko sezono zaključimo z zmago na težkem gostovanju pri Unicsu, ki je prvouvrščena ekipa skupine. Želimo si prikazati čim boljšo predstavo in tekmo izkoristiti za dvig pripravljenosti, saj v soboto že sledi tekma v Srbiji in potem Pokal SPAR.”