Derlink nerešljiva uganka za veterinarje

Rubrika: Študentska liga
1711_ukl_00
V boj za točke (foto: UKL Spalding)

V ponedeljek se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2015/16.  Videli smo boje v skupini B in v skupini A v moški konkurenci. Počasi se začenja tudi tekmovanje med navijaškimi skupinami in s tem spodbujanje s tribun. Tokrat so prednjačili navijači Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Skupina B (M):
FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO Medicinska fakulteta  43:13
(Okleščen in Kosin 10, Inocente 6; Birk in Mihelčič 4, Magdalenič 3)

“Ektrotehniki“so tekmo odprli z dobro obrambo, na drugi strani pa so pridno polnili koš “medicincev“, ki so tokrat nastopili v okrnjeni zasedbi, in tako je po prvi četrtini na semaforju pisalo 12:0. V nadaljevanju so se igralci MF uspeli zbrati in dosegli so nekaj lahkih košev, a to ni bilo dovolj za kolektivno igro razpoloženih “elektrotehnikov“. Zdesetkani “medicinci“ so kljub boljši igri v drugem polčasu na koncu morali priznati premoč in tako bodo točke za napredovanje lovili v naslednji tekmi.

FAKULTETA ZA ARHITEKTURO Veterinarska fakulteta  63:37
(Derlink 24, Cvelbar 14, Škarabot 9; Šteh 16, Pintar 11, Šmalc 4)

V prvi četrtini tekme sta bila tekmeca izenačena, a je razpoloženi Derlink (24) že v drugem delu igre tehtnico uspel prevesiti v korist “arhitektov“. Ti so izkoristili daljšo klop za rezervne igralce in pustili “veterinarje“ za seboj, ki jim ni pomagala niti bučna podpora s tribun. Razpoloženi Šteh (16) je bil premalo za kaj več in “arhitekti” so tako prišli do pomembne zmage v boju za uvrstitev v ligo, ki prinaša boj za najvišja mesta.

Lestvica v skupini B (M):
Fakulteta za elektrotehniko 5, Fakulteta za arhitekturo ter Biotehniška fakulteta 4, Veterinarska fakulteta 3, Medicinska fakulteta 2;

Skupina A (M):
Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo FAKULTETA ZA ŠPORT  34:60
(Oset 13, Klobčar 10, Starkl 4; Markovič 14, Trafela 13, Medić 9)

Izenačena tekma, kjer so prvo četrtino dobili “gradbeniki“ – predvsem po zaslugi dobrega meta za tri točke. Na drugi strani so “športniki“ svojo prvo trojko dosegli šele ob izteku druge četrtine, ki se je končala z njihovo minimalno prednostjo. V drugem polčasu so igralci Fakultete za šport le upravičili svoj sloves in stvari postavili na svoje mesto in zanesljivo zmagali. Pri tem sta prednjačila Markovič (14) in Trafela (13).

FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Fakulteta za farmacijo  58:26
(Runovc, Kahvedžić in Brodnjak 10; Rotman 13, Grošek 6, Janev 5)

Tekmo so bolje odprli “družbeniki“, ki so si z nekaj hitrimi protinapadinapadi že v začetku tekme priigrali visoko razliko. V nadaljevanju tekme so razliko le še stopnjevali, pri tem pa “farmacevtom“ niso pustili doseči velikega števila košev. Pri zmagovalni ekipi, katera je bila zelo razpoložena za igro so kar trije igralci dosegli dvomestno število točk.

Lestvica v skupini A (M):
Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 5, Fakulteta za šport 4, Fakulteta za družbene vede, Fakulteta za strojništvo ter Fakulteta za farmacijo 3.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2015/16 lahko dobite na uradni spletni strani.