Neporažen Šenčur GGD odhaja k vodilnemu Heliosu

Rubrika: Liga Nova KBM

V soboto bodo košarkarji Lige Telemach stopili v 4. kolo. V Domžalah bo pri Helios Sunsih ob 20. uri gostovala zasedba Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, ki po dveh tekmah še ne pozna poraza. Bo tako tudi po tej tekmi? Srečanje bomo v živo prenašali na kzs.si.

Istočasno bo LTH Castings gostoval v Šoštanju pri Elektri, pol ure pred tem pa bosta v Luciji na parket stopili ekipi Portoroža in Rogaške. Zadnja tekma 4. kola bo na sporedu v nedeljo, ko se bosta v Laškem pomerili zasedbo Zlatoroga in Lastovke (ob 19.00).

Telemach liga
(foto: KZS)

LIGA TELEMACH, 4. KOLO:

Sobota, 14. novembra, ob 19.30:
PORTOROŽ : ROGAŠKA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“Proti Rogaški si želimo odprte tekme, a bo potrebno pokazati veliko več kot na našem zadnjem gostovanju. Za pozitiven rezultat moramo zmanjšati nihanja in od samega začetka biti bolj odločni v obeh smereh igre.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Čaka nas zahtevno gostovanje pri Portorožu, na katerem se je Helios že opekel, tudi Laščani pa niso bili daleč od poraza. Jasno je, da se bomo morali potruditi po najboljših močeh ter prikazati kar največ borbenosti in osredotočenosti, če želimo premagati neugodne gostitelje.”

Ob 20.00:
ELEKTRA ŠOŠTANJ : LTH CASTINGS

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Duško Maličević, trener Elektre Šoštanj:
“Imamo kar nekaj težav s poškodbami. Kosi še ni nared, gleženj pa si je poškodoval še Praunseis, zato smo težko sestavili kvaliteten trening pet na pet. Verjamem, da bodo tisti, ki so zdravi, dali na sobotni tekmi vse od sebe. Če bo to dovolj, bomo videli.”

Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa:
“V Šoštanju še zdaleč ne pričakujem lahke tekme. Elektra je na zadnji prvenstveni tekmi proti Rogaški, predvsem v prvem polčasu, pokazala, da zna igrati dobro košarko, za nameček pa so se Šoštanjčani pred našim obračunom še dodatno okrepili. Verjamem, da se bo naša mlada ekipa odzvala tako, kot se od nje pričakuje.”

HELIOS SUNS : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Gašper Okorn, trener Helios Sunsev:
“Mi se iz tekme v tekmo še vedno lovimo, ponavljajo se nam iste napake. Dogajajo se nam porazi v zaključkih, četudi z dobrimi tekmeci. Časa ni veliko, že proti Šenčurjanom bo potrebno odigrati bolje. O ekipi gostov imam zelo visoko mnenje. So prava klapa, ki poleg tega zelo dobro igra košarko. So moštvo, za katerega lahko mirno rečem, da košarkarsko igro razume. To je njegova moč, njegov adut. Ob tem ni potrebno posebej poudarjati, kdo je v minuli sezoni, ko smo mi imeli precej močno ekipo, ki se je prebila vse do polfinala, edini zmagal v Domžalah. Vemo, kaj nas čaka. Upoštevati bo potrebno vse dejavnike, če želimo priti do zmage.”

Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjska gradbena družba:
“Helios je močna, črvsta, borbena in izkušena ekipa, ki bo znala kaznovati vsako našo napako. O domžalski ekipi ni potrebno izgubljati besed, vsi dobro kam lahko seže njen domet, zato je absolutna favoritinja tekme. Dobro se zavedamo, kaj nas čaka v Hali komunalnega centra. Če bomo želeli biti enakovreden tekmec oziroma iskati priložnost za zmago, bomo morali prikazati največ, kar lahko. V napadu bomo morali biti osredotočeni in strpni, te ga odigrati s čim manj napakami, ob tem pa odigrati agresivno in energično v obrambi.”

Nedelja, 15. novembra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : LASTOVKA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Predrag Milović, trener Zlatoroga Laško:
“Po tekmi v Franciji, ki smo jo odigrali brez štirih igralcev, verjamem, da smo dobro pripravljeni na ekipo Lastovke. Ta je sestavila dobro ekipo izkušenih igralcev, to moramo upoštevati. Ne glede na to, da si do zdaj nismo privoščili nobenega spodrsljaja, si tega ne smemo privoščiti niti v prihodnje. Zdi se mi, da iz tekme v tekmo igramo boljše in da bo naša igra na visokem nivoju, ko bo to najbolj potrebno.”

Miloš Šporar, trener Lastovke:
“Z Zlatorogom igramo ob morda za nas ne najboljšem času. Žreb nam je v prvih petih kolih namenil kar štiri gostovanja. To smo vedeli pred sezono in sedaj je čas, da se s situacijo, v kateri smo se znašli, in je daleč od idealne, soočimo, se brezkompromisno spopademo, pokažemo največ kar lahko in se držimo dogovorjenega pred tekmo. Zlatorog je absoluten favorit, vendar tudi mi imamo svoje načrte. V Laško se zagotovo ne odpravljamo z belo zastavo.”

Hopsi Polzela so prosti.

 

Lestvica