Daneu: “Olimpija brez trojk težko zmaguje”

Rubrika: ABA Liga
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

Tokratnje 8. kolo ABA lige zaenkrat ni prineslo presenečenj. Mogoče je še najbližje temu visoka in lahka domača zmaga Cibone proti Igokei, za katero je svoje prve minute odigral tudi Žan Mark Šiško. In bolje jih ne bi mogel izkoristiti. V 21 minutah ni zgrešil meta (4:4, od tega 3 trojke), 3 asistence, 2 ukradeni žogi in 1 skok. In prav z njegovim vstopom v igro, je Cibona naredila razliko, ki jo je nato vzdrževala skozi celotno tekmo. Hkrati sta bila s Šiškom na igrišču še dva 18-letnika, Slavica in Žižić. Res pa je, da je Cibona, podobno kot Union Olimpija pred nekaj tedni, zadevala vse (8 trojk iz 18 metov v prvem polčasu) in da jo v nadaljevanju zagotovo čakajo tekme, ko ne bodo tako strelsko razpoloženi.

kk zadar-kk union olimpija-311015-06
(foto: aba-liga.com)

Union Olimpija je tokrat gostovala v Zadru, kjer pa Ljubljančani na žalost niso bili razpoloženi. Še tiste mete, ko jim je uspelo pripraviti izdelano situacijo, niso zadeli. Poleg tega pa so bili v trenutkih, ko bi se lahko mogoče približali, brzopleti in nenatančni pri izvajanju prostih metov. Še enkrat se je pokazalo, da brez zadetih trojk Union Olimpija težko zmaguje. V obrambi so bili še kolikor toliko solidni, vendar so jim ravno ob nepravem trenutku Zadrčani pobrali skok v napadu ali pa, kot sem rekel že prej, odigrali brzopleto v napadu.

Krka
(foto: aba-liga.com)

Krka je tekmo proti MZT-ju odprla kot smo letos že navajeni – bledo in brez energije. Temu primeren je bil tud rezultat ob polčasu. Vendar pa se je vse spremenilo po glavnem odmoru. Na igrišče je prišla čisto nova Krka, agresivna in željna zmage. Laliću, ki je edini odigral večino tekem na svojem nivoju, sta se pridružila še Ivanov in Katnić. V 24. minuti je Krka povedla in potem uspešno odbijala vse napade MZT-ja, nazadnje v 37. minuti z edinim košem (trojka) Mulalića.

Tajfun
(foto: aba-liga.com)

V Šentjurju se je Tajfun Cedeviti upiral le prvi polčas. Cedevita, je v ABA ligi do sedaj že naredila dva kiksa, zato si tretjega enostavno ni smela privoščiti. Tajfunu se pozna, da večina igralcev prvič igra na takem nivoju, kar pa ne pomeni, da se v nadaljevanju ne bodo prilagodili in dvignili nivo igre ter tudi vknjižili kakšno zmago. Konec koncev sezona se je komaj dobro začela.