U16: Kadeti pred tekmama z Madžari

Rubrika: Reprezentanca

Po dnevu počitka, se je moška reprezentanca U16 zbrala v Postojni, kjer nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo. Ekipa na Notranjskem ostaja do četrtka, nato pa bo odpotovala na Madžarsko, kjer jo čakata novi pripravljalni tekmi.

2007_u16
Kadeti dobro trenirajo (foto: Kzs.si)

 

Rezerve v igri

“V Zrečah smo imeli vrhunske pogoje za priprave. V treh dneh je za fanti naporen ritem treningov in dve tekmi. Na obeh tekmah proti Turčiji smo želeli nadgraditi določene obrambne principe,” je glavni trener kadetske reprezentance, Dejan Čikić, povedal o minulem ciklu, ki ga je ekipa opravila pod Roglo. “Na prvi smo se še nekoliko lovili, že na drugi tekmi je ekipa pokazala veliko boljšo igro. Veseli me dejstvo, da ima ekipa rezerve v igri, zato imamo še dovolj časa, da se do odhoda na evropsko prvenstvo optimalno pripravimo.”

Spomnimo, Slovenci so v soboto Turčijo odpravili z 68:53, v nedeljo pa so bili naši še boljši, in zabeležili zmago s kar 33 točkami razlike (73:41).

Da pa za fante na pripravah praktično ni odmora, skrbita oba pomočnika glavnega trenerja: “Med odmori smo tokrat pozornost posvetili analizi tekem iz prejšnjega cikla. Pomočnika Gašper Papež in Jan Bezica opravljata vrhunski posel z individualno in kolektivno video analizo.”

Moštvo se zdaj seli v Postojno, kjer bo ostalo do četrtka, nato pa odpotovalo na Madžarsko.

“Po dnevu počitka nadaljujemo v Postojni, kjer nas čaka 5 treningov, nato se selimo na Madžarsko. Tam se bomo na dveh tekmah pomerili z domačini. Od fantov bomo sedaj zahtevali še več, saj sem prepričan, da ima ta ekipa pravi karakter in željo po kolektivnem napredku,” za konec doda Čikić.

Pripravljalni tekmi, 24.7. in 25.7.
Madžarska – Slovenija